Handje drukken op station Zwolle

Door Redactie

Zwolle – Ruim drie jaar terug tekenden NS, ProRail, gemeente Zwolle en de provincie Overijssel een overeenkomst om samen aan de slag te gaan met de verbetering van station Zwolle en de stationsomgeving. Sindsdien is er al veel werk verzet, vooral aan de nieuwe reizigerstunnel. Er zijn al de nodige resultaten bereikt. Station Zwolle heeft inmiddels een vierde perron, de ruwbouw van de nieuwe perrontunnel is in volle gang. De provincie Overijssel en de gemeente Zwolle hebben onlangs besloten om verder te investeren in de Spoorzone.

handjedrukken_klein.jpg 

Ze werken daarbij nauw samen met NS en ProRail. De vier partijen stonden op 6 november stil bij de goede samenwerking en hebben die met een handdruk bekrachtigd. Allart Maijers, regiomanager ProRail, Ineke van Gent, regiodirecteur NS, gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en wethouder Gerrit Piek van de gemeente Zwolle drukten hun handen in het beton. Door de goede samenwerking was het mogelijk om tijdens de bouw het ontwerp van de reizigerstunnel aan te passen aan de plannen voor het nieuwe busstation. Dat komt straks aan de zuidkant van het station. Er komt een langwerpig busperron waar ruimte is voor alle stads- en streekbussen. Het busperron wordt dan net als de treinperrons rechtstreeks toegankelijk vanuit de tunnel. Daardoor wordt het makkelijker voor reizigers om over te stappen van de bus naar de trein en omgekeerd. De reizigerstunnel onder de sporen van station Zwolle wordt over de hele lengte 17 meter breed en aan de zuidzijde verlengd. De reizigerstunnel wordt naar verwachting medio 2015 opgeleverd. Tot de tunnel klaar is moeten treinreizigers de tijdelijke traverse benutten. Die is inmiddels zo’n 1000 dagen in gebruik. Dagelijks lopen er tussen de 30.000 en 40.000 mensen over de traverse. Met de nieuwe tunnel krijgen de reizigers meer ruimte op station Zwolle en wordt de overstap tussen bus en trein makkelijker. Er ontstaat ook een veel betere verbinding tussen de stadsdelen ten noorden en ten zuiden van het spoor.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Handje drukken op station Zwolle”

  1. Tja, toch lijken mij dit niet de mensen die bij deze gigantische klus letterlijk de handjes laten wapperen, (ondanks de indrukwekkende helmen en vestjes)

Reacties zijn gesloten.