Film over de laatste jaren Prinses Diana

Zwolle – Al bij verschijnen was de film ‘Diana’, over de laatste jaren van het leven van de prinses, omstreden. Maar over de acteerprestatie van Naomi Watts in de titelrol klinkt vooral lof. De film gaat op 14 november in première bij Filmtheater Fraterhuis in Zwolle.

De Duitse regisseur Oliver Hirschbiegel maakte eerder naam met films als ‘Das Experiment’ en ‘Der Untergang’. Nu waagt hij zich aan een biografisch drama over de laatste twee jaar van het leven van prinses Diana en de geheime liefdesrelatie die ze had met chirurg Hasnat Khan. In 2013 is het 16 jaar geleden dat Diana in Parijs om het leven kwam. Op de hielen gezeten door paparazzi reed haar chauffeur met hoge snelheid tegen de binnenwand van een tunnel. De twee jaren die aan het ongeluk voorafgingen vormen een relatief onbekende periode, waarin Diana (Naomi Watts) als gescheiden prinses invulling aan haar nieuwe leven probeert te geven. Zij zet zich in deze periode in voor verschillende hulp- en ontwikkelingsorganisaties en verliest haar hart aan de Pakistaanse hartchirurg Hasnat Khan (Naveen Andrews). De liefde tussen hen vormt de rode draad in deze film, maar komt onder druk te staan omdat de chirurg zich beperkt voelt door de immer op de loer liggende paparazzi.

 

‘Diana’ is vanaf 14 november dagelijks te zien bij Filmtheater Fraterhuis. Het is verstandig vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Met ruim 65.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)