Wielrenner Gert Steegmans ook naar Zwolle

De organisatie van het woensdag 15 augustus te houden Peperbus Profspektakel heeft – naast Michael Boogerd – ook Gert Steegmans, winnaar van de tweede etappe in de Tour de France, aangetrokken.

De winst van de 26-jarige Belg uit de ploeg van Quick Step was spraakmakend want eigenlijk trok hij de sprint aan voor Tom Boonen in de etappe naar Gent. Gert Steegmans deed dat echter in een zo’n hoog tempo dat niemand meer langszij kwam. Zelfs zijn ploegmakker Tom Boonen niet. Vorig seizoen maakten Boonen en Steegmans het elkaar nog heel moeilijk in de wedstrijden. Dit jaar is het tweetal een supertandem. De 26-jarige Vlaming was in 2006 één van de revelaties van het seizoen.

In de kasseienklassiekers als Omloop Het Volk en de E3-Prijs deed Gert Steegmans weinig onder voor Tom Boonen. Hij reed in 2006 een mooie erelijst bij elkaar met etappezeges in de Ronde van de Algarve, de Ronde van Picardië, de Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van België. De bescheiden Limburger schitterde daarna ook in de Tour, waar hij een ideaal lanceerplatform was voor de drie ritzeges van de Australiër Robbie McEwen.
Na een wat minder klassiek voorjaar had Gert Steegmans nog wat goed te maken in de Tour de France van 2007. Hij won wel opnieuw zijn etappes in de Ronde van de Algarve, waar hij Petacchi klopte, de Vierdaagse van Duinkerke en de Driedaagse van De Panne, maar zakte in de klassiekers door het ijs. Zijn droomzege in de Tour de France-etappe naar Gent en vooral ook de wijze waarop maakte veel goed voor dit seizoen. Oók in Zwolle dient woensdagavond 15 augustus rekening gehouden te worden met deze rappe Belgische Quick Stepper.

Artikel delen: