Beloning voor opsporing verkrachter Middelweg

In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 02:45 en 03:15 uur, vond op de Middelweg in de omgeving van de Mastenbroekerbrug een verkrachting plaats van een jonge vrouw uit Zwolle. Zij was op weg naar de wijk Stadshagen. Zij fietste kort daarvoor vanuit het centrum van de stad in de richting van de wijk Stadshagen.

Op het fietspad bij het tunneltje onder de kruising Mastenbroekerallee/ Middelweg en het fietspad van de Holtenbroekerdijk, werd zij door haar belager, die achter haar fietste, van haar fiets getrokken. Het slachtoffer is via de Lassuslaan, Palestrinalaan over het fietspad van de Bellinistraat naar de Middelweg gereden. Niet uit te sluiten is, dat de dader het slachtoffer is gevolgd.

Lees verder…

Signalement

Haar belager is een donkergetinte man van ongeveer 23 à 24 jaar. Hij is 1.75-1.80 meter lang en heeft heel kort haar met een paar vlechtjes van ongeveer 15 à 20 cm. Hij had geen snor of baard en bruine, opvallend grote ogen. De man sprak gebrekkig Nederlands en hij was gekleed in een bruine of donkergroene jas met een soort bontkraagje over de capuchon. Hij droeg een spijkerbroek. De kleur hiervan is onbekend. Hij fietste op een herenfiets, kleur: mogelijk lichtgrijs.

Getuigenoproep

Door het Openbaar Ministerie in Zwolle is een beloning van € 10.000,— uitgeloofd voor de tip die leidt tot aanhouding van de verdachte van dit misdrijf. Mensen die mogelijk wat gezien of gehoord hebben, dat verband kan houden met dit ernstige zedenmisdrijf of die misschien de verdachte kennen, wordt gevraagd contact op te nemen met het onderzoeksteam van de politie, bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Voor eventuele anonieme meldingen of tips kan contact worden opgenomen met Bel M. op telefoonnummer 0800-7000.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De politie werkt nog stevig aan de zaak van de verkrachter aan de Middelweg.

    Er is vandaag geen nieuws over mogelijke aanhoudingen o.i.d. Dat zei persvoorlichter W. Dierkx van de Politie IJssellland vandaag tegen Weblog Zwolle.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.