Automobilist rijdt door na aanrijding met snorfietser

Op de kruising Steenstraat/Nieuwstraat is zaterdagnacht 5 augustus een 15-jarige jongen uit Zwolle op zijn snorfiets aangereden door een nog onbekende automobilist. De jongen stond stil, toen hij uit de richting van de Jufferenwal een auto met hoge snelheid hoorde aankomen.

De auto probeerde nog met hard remmen een aanrijding te voorkomen, wat niet lukte. De auto reed de snorfiets aan, waardoor de jongen en zijn 18-jarige bijrijder ten val kwamen. De 15-jarige liep hierbij een hersenschudding en schaafwonden op. Tevens raakte zijn snorfiets zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto is doorgereden. Omstanders hadden het kenteken genoteerd. Later die nacht werd de auto op de Lijnbaan aangetroffen. Deze is door de politie in beslag genomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de bestuurder.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. zaterdag nacht is 5de is goed om 23-59 is het avond 00-00uur is het nacht om 06-00 is het morgen 12-00uur midag 18-00 avond 😉 😉 😉


  ⚠️ Meld

 2. Er wordt vaak belachelijk hard gereden in de Nieuwstraat. Wel apart trouwens dat een automobilist tegen een stilstaand ‘object’ knalt.

  Wat doet een 15 jarige trouwens op een snorfiets? 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind het ook wel apart hoor. Zaterdag was het gewoon de 4e augustus. Het is vanaf 0.00 uur inderdaad 5 augustus, maar strikt genomen is het dan ook zondag.

  Ook ik verbaas mij over het feit dat er doodleuk staat dat de snorfietser (en niet de bijrijder) 15 jaar was. En hij was ook nog ’s nachts op straat… Volgens mij mag de politie ook nog wel eens met de ouders van het slachtoffer spreken.


  ⚠️ Meld

 4. Ik bedoel dus inderdaad zoals Wilbert zegt: zondagnacht is het de 5e en zaterdagnacht is het de 4e! Niet verbeteren waar je weet dat het niet klopt h?? jongetjes…Wel scherp blijven 😛


  ⚠️ Meld

 5. Nee Bernard,je mag ook niet als 15 jarige erop zitten als je niet rijdt. En wat dacht je van de zin “en zijn 18-jarige bijrijder” Dan “zit” je er niet alleen op hoor.  ⚠️ Meld

 6. Wat ik vreemd vindt is dat jullie hier te hoop loopt over of het nou 4 of 5 augustus is.

  Als iemand een hersenschudding oploopt, dan is het tamelijk hard gegaan, en had het voor hetzelfde geld nog veel erger kunnen aflopen. Het is gewoon van de zotte dat iemand na een aanrijding doorrijdt. Dat is wat hier van belang is lijkt me zo. Heel mooi dat in dit geval het kenteken is genoteerd, en nu maar hopen dat de politie hier verder mee komt. En dat degene die is doorgereden zich mag gaan verantwoorden. En bovenal dat het slachtoffer weer helemaal beter worden mag.

  Ik ben misschien wat bevooroordeeld, omdat ik twee maand terug als fietser hetzelfde heb meegemaakt: een automobilist die zich niet bekommerde of ik gewond was of niet, maar meteen doorreed. Gelukkig is hij opgespoord, heeft inmiddels mijn materiele schade betaald (935 euro) en mag zich nog voor de rechter verantwoorden.

  Groet van Paulus


  ⚠️ Meld

 7. @marrianne zondag-nacht is het de 6 de je wil me toch niet vertellen dat je het nu nog niet begrijpt je vroeg hoe het zat moet je maar aan nemen als je niet wat wil leren moet je ook geen vragen stellen als je denk het te WETEN ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 8. @paulus: ik denk dat iedereen wel ongeveer dezelfde mening heeft over het voorval. (Dezelfde mening als jij dus.)
  Vandaar dat daar ook niet zoveel over gezegd is.

  @zaterdagnacht: binnen een uurtje is het volgens mij 6 augustus, maar met dat de klok op 0.00 uur springt is het volgens mij ook maandag. Zodoende vind ik maandagnacht 6 augustus beter dan zondagnacht 6 augustus.
  Je zegt eerder zelf dat het tussen 0.00 uur en 6.00 uur nacht is, nou dan is de zondagnacht nu toch al weer een uurtje of 18 geleden?


  ⚠️ Meld

 9. Hoi Paulus,
  Mijn excuses voor dit aandragen op de ‘verkeerde’ plek. Je kent me denk ik wel goed genoeg om te weten dat ik het ook niet normaal vind (understatement) dat iemand na een aanrijding doorrijdt, maar kan het niet laten om die opmerking over de datum te plaatsen.
  Laatste keer zaterdagnacht: kleine hint voor je: kijk eens naar de data onder je eigen geplaatste berichten… dat is niet voor niks die datum hoor. Verder hou ik erover op, want jij bent hier de enige die nog niet begrijpt wanneer een zaternacht een zaterdagnacht is…(tot 0:00 uur dus, kijk maar wanneer hier op de site de datum overspringt en het dus de volgende dag al is…Dat bedoelde ik)


  ⚠️ Meld

 10. Dankjewel joopieo (dit keer hopelijk niet weer iemands naam gebruikt, anders bij voorbaat mijn excuses ;D)
  Ik zie dat joopje zich weer eens geliefd aan het maken is… what else is new… Niemand om mee te spelen meer buiten, joop? ;D


  ⚠️ Meld

 11. ja ja marianneke gooit ze der weerin hoor valt mij nog mee dat je vriendje wvf nog niet gereageerd heeft zal nog wel komen denk ik ;D


  ⚠️ Meld

 12. Hahaha jaja makkelijker om iemand online zwart te maken dan om echt inhoudelijk te reageren, nietwaar joop? Maar helaas voor je heet ik nog altijd niet zoals jij me steeds noemt… Maar een goed lezer als jij weet dat natuurlijk….Bahahahahahah….


  ⚠️ Meld

Reageer