‘Laat je testen dag’ bij GGD in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 29 november organiseren GGD IJsselland en het HIV-behandelcentrum van Isala weer een Laat je testen dag. Iedereen die onbeschermd seksueel actief is (geweest) en dus risico heeft gelopen op een soa of hiv, kan zich deze dag gratis en anoniem laten testen op soa en/of HIV. GGD en Isala organiseren deze dag in het kader van Wereld Aids Dag 1 december.

 

ggdijs.jpg 

 

GGD IJsselland en Isala vragen met deze actie aandacht voor het belang van veilig vrijen. Harriette van Buel, verpleegkundige GGD IJsselland: “Door onveilig te vrijen (zonder condoom) loop je het risico op HIV of een soa. Mensen zijn zich nog onvoldoende bewust van de risico’s. Chlamydia geeft bijvoorbeeld meestal geen klachten, maar kan wel tot onvruchtbaarheid leiden. We hopen dat onze actie een stukje bewustwording oplevert”.

Laten testen is belangrijk

Voor iedereen die onveilige seks heeft gehad, is het belangrijk zich te laten testen. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook om die van anderen te waarborgen. Veel mensen weten niet of ze een soa of HIV hebben en kunnen het daardoor ongemerkt doorgeven als ze onveilige seks hebben. Maar ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen. Dus als je wisselende seksuele contacten hebt, of niet zeker weet of je een soa of HIV hebt, gebruik dan altijd een condoom.

 

Laat je testen dag

De Laat je testen dag is op vrijdag 29 november van 08:30 – 15:00 uur bij GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. Verpleegkundigen van de GGD en HIV-consulenten van Isala verzorgen de consulten en bepalen per persoon welke test (soa en/of hiv) nodig is. Testen kan gratis en anoniem en voor deze dag is een afspraak maken niet nodig.

 

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over de Laat je testen dag kun je bellen met team SoaSense van GGD IJsselland; 038 – 428 1600 of het HIV-behandelcentrum van Isala; 038 – 424 44 79. Of kijk op de website van de GGD www.ggdijsselland.nl/Seksuele-gezondheid of Isala www.isala.nl/hiv.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “‘Laat je testen dag’ bij GGD in Zwolle”

  1. Ook nuttig voor mensen die wel met condoom sexen. Of mensen die puur op vertrouwen sex met hun vaste partner.hebben. Het enige 100% veilige is onthouding.

    Ben overigens benieuwd waarop ze baseren of iemand een hiv test nodig heeft.

  2. Staat in de eerste alinea Jasper;
    Iedereen die onbeschermd seksueel actief is (geweest) en dus risico heeft gelopen op een soa of hiv, kan zich deze dag gratis en anoniem laten testen op soa en/of HIV. GGD en Isala organiseren deze dag in het kader van Wereld Aids Dag 1 december.

  3. Er word hier gewezen naar de doelgroep die regelmaat wisselnde partners hebben en sex zonder condoom bedrijven.De doelgroep zijn de mannen vrouwen uit de prostitutie de homowereld de swingers.En veelal jongeren.

  4. Al heb je een vaste partner, ook belangrijk. Vaak doe je het in het begin met bescherming. Als je langer bij elkaar bent, niet meer. Maar ook al heeft iemand voor jou een andere vaste partner gehad, is dat geen zekerheid dat je niks onder de lederen kan hebben. Dan zou je eigenlijk altijd moeten testen.

  5. @Zwollenaarisback

    Ik doelde op deze zin:
    Verpleegkundigen van de GGD en HIV-consulenten van Isala verzorgen de consulten en bepalen per persoon welke test (soa en/of hiv) nodig is.

  6. Dit is discriminatie. Ook de degene die niet onbeschermde sex hebben gehad moeten zich laten testen aldus de voorman van FVD.

  7. Ziekenhuizen trappen op rem met bijna 1000 coronapatiënten: inhaaloperaties worden afgebeld.

    En bedankt he vieze gristelijke inteelt predikanten.

Reacties zijn gesloten.