Peter Zuidberg wordt prins der Deurzakkers

Zwolle – Om “11 over 11” werd Prins Peer 1 bekendgemaakt als de 46e Hoogheid van CV De Deurzakkers. De hoogheid kwam samen met adjudanten Geer (Gerard Neijensteijn) en knuffelbeer (Jeannette Brouwer-Van Doorn) tevoorschijn uit een fantastische ruim 2 meter hoge peer in stadsresidentie Timeless!

101_transparant.png 

Nadat prins Köppie de 1e voor de laatste keer binnen gehaald werd op zijn eigen muziek  “Oh Zwolle” (volop meezingend natuurlijk) zijn de bezoekende verenigingen met ondersteuning van That’s All welkom geheten. Als scheidend hoogheid had hij nog wel de eer de drie nieuwe leden van de raad van 11 te installeren!  Het onvermijdelijke moment kwam voor Prins Köppie en zijn Sköttelties! De abdicatie begint met de afscheidsrede en het eren van de raad van 11 alsmede de het Vorstendom en hof  voor de ondersteuning in het afgelopen seizoen, blijft toch altijd weer een speciaal moment! Door de voorzitter worden de adjudanten van hun taak ontheven en de versierselen van de Hoogheid ontnomen, hij is overgeleverd aan de vorsten. 

De vorsten hadden als thema dit jaar, “Köppies en Sköttelties”, hoe kan het ook anders, Köppie heeft een belofte gedaan, is een man van zijn woord, en hij schijnt ook veel te kunnen!  Dat willen de vorsten natuurlijk wel testen……

Als eerste werd Köppie onderworpen aan een “dranktestje” (nu hij geen hoogheid meer is kan dat). Hij mocht het opnemen tegen vorst Time. Zelfs met een blauw handje voorsprong verloor hij toch door een list, hoe is het mogelijk. 

 

Met de tweede test mocht hij aantonen of hij goed overweg kan met “Sköttelties”, draaiend op een stokje wel te verstaan! Ondanks het goede voorbeeld van Vorst Pim II en hulp van zijn Sköttelties een groot drama!! De derde test, met ‘balletje balletje” door Vorst Fildefer, toonde aan dat de scherpte er wel een beetje af was.

 

Onder de muziek “300 treden Peperbus” was het bouwen van een zo hoog mogelijke toren met “Köppies en Sköttelties”  de vierde test die samenwerking en leiderschap moest aantonen, de hoogte van de kleinste Schotel is niet gehaald…”heel schade”

Met de handen vastgebonden en omgekleed in trainingspak uiteindelijk de vijfde en laatste test, het “balanceren” van een glas op het voorhoofd, hij heeft het kruis niet droog gehouden, vorst Bert verraste hem met een drankje in de trechter ….Köppie bedankt!!

 

In het vacuüm tussen hoogheden is het “nieuwsgierige’ publiek prima vermaakt door Thats All en de DJ, De speculaties werden steeds prominenter, de spanning steeg!

 

Uiteraard komt dan het moment dichterbij waar de meeste dan toch naar uitkijken! Als de DJ “Eye off the Tiger inzet tegen “11 over 11”, de lampen op donker gaan, de rookmachine blaast wordt er een enorme “peer’ van ruim 2 meter binnen gereden. De spanning bouwt verder op en dan……….is de peer rijp en valt hij, de tijd is daar, de peer gaat open en Prins Peer I komt samen met de adjudanten Geer en Knuffelbeer tevoorschijn.

 

Nadat de Ambtsketting omgehangen, de steek op is gezet en de staf overhandigd worden zijn adjes geïnstalleerd, en leest hij de proclamatie voor. Zijn leus zal zijn:

Met prins Peer gaan we met z’n allen tekeer!

 

De Zwollenaar kan natuurlijk niet ontbreken en de polonaise wordt al snel ingezet.

 

Prins Peer I, in het dagelijkse leven Peter Zuidberg, 47 jaar jong, geboren en getogen in Zwolle werkt als bouwkundig inspecteur bij de monumentenwacht. Is op zaterdag te vinden bij WVF als wedstrijdsecretaris. Ervaring als President bij Prins Wil en carnavalsgroep Balatri Suolli. Samen met zijn vrouw Jolanda en dochters Joyce en Esther woonachtig in Westenholte.

 

Adje Geer is Gerard Neijensteijn (49), uit Westenholte Hij is  getrouwd met Hetty. Samen hebben ze 2 kinderen; Tom en Sanne. Gerard is  “werkzaam” bij de gemeente Hattem als medewerker vergunningverlening & handhaving

 

 

Adje Knuffelbeer is Jeannette Brouwer-Van Doorn, dochter van Prins Pim I, zus van Prins Pim II en al 4 jaar Raad van Elf lid bij CV De Deurzakkers. Ze is getrouwd met Jan Brouwer (ook Rv11 lid van CV De Deurzakkers) Samen zijn ze druk met Thereca Interieurbouw BV. Met de kinderen; Esthelle, Laura en Max vieren ze carnaval met Balatri Suolli.

 

Met de DJ Richard  en That’s All, werd al snel de polonaise ingezet op het opkomstlied. Snel na alle felicitaties een knalfeestje tot in de vroege uurtjes, zoals gebruikelijk bij de Deurzakkers!!

 

Artikel delen:

Reageer