Jan-Paul Bakker stadsprins van Sassendonk

Zwolle –  In een uitverkochte Buitensociëteit presenteerde Jan- Paul Bakker (43) zich zaterdagavond 23.11 uur als Prins Paulus I, de nieuwe Eileuver- en Stadsprins van Sassendonk. Voor vereniging en de stad geen onbekende, want in 2005 fungeerde hij als adjudant van de toenmalige Prins Archibald. De nieuwe Prins wordt het komende carnavalsseizoen zelf terzijde gestaan door de adjudanten Marcel Tijhaar en René Oosterhof (beiden 43 jaar).

16-11-2013_presentatie_nieuwe_stadsprins_eileuvers-buitensoos06.jpg

Precies 20 jaar geleden trad er voor het laatst een Stadsprins voor het voetlicht in de Buitensociëteit, daarna waren de Eileuvers twee decennia te gast in de WRZV –hallen. De afgelopen zomer kreeg Jan- Paul Bakker het verzoek van  het College van voormalige Stadsprinsen (het Vorstendom) te komen “meedenken” over een mogelijke terugkeer naar de accommodatie aan de Oosterlaan. Die beslissing was echter al genomen, maar de oud – Prinsen gebruikten het als excuus om tijdens de “vergadering” Bakker te kunnen vragen de nieuwe Prins Carnaval te worden. Na enig overleg thuis zei hij uiteindelijk enthousiast ja, want hij liet ooit al weten “totaal mesjogge te zijn van carnaval”.

16-11-2013_presentatie_nieuwe_stadsprins_eileuvers-buitensoos03.jpg

16-11-2013_presentatie_nieuwe_stadsprins_eileuvers-buitensoos02.jpg

16-11-2013_presentatie_nieuwe_stadsprins_eileuvers-buitensoos01.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s….

Carnaval is Paulus I namelijk met de paplepel ingegoten, vader Ton Bakker was in 1981 adjudant van de toenmalige Prins Piet I en zelf doorliep Jan – Paul de hele carnavalsopleiding van Sassendonk. Van deelname aan het kinderevenement “Spieker op laag water zoek’n”, tot de jongerengroep van de Eileuvers, de Uiverkuukens; van de eigen Zotte Ermenië de Snotneuzen tot het lidmaatschap van de groep voormalige adjudanten, het AdjudantenSlim. 

Voor Prins Paulus is carnaval één groot creatief feest, met grappige tradities en gebruiken. Maar ook een feest van verbinding. Groepen vrienden, families en bekenden zijn ver voor carnaval bezig met de voorbereiding van dat feest. Dat levert al een hoop plezier, jolijt en energie op, tijdens carnaval is het verder één groot weerzien van oude bekenden. “Kortom het Sassendonkse carnaval boeit en bindt veel mensen en dat is precies wat wij het komende seizoen willen gaan doen!” aldus de nieuwe Stadsprins die dan ook als motto heeft gekozen: ‘Carnaval verbindt, waar Sassendonk begint’. Prins Paulus wil op straat, in de kroeg, in het theater, maar ook via de social media verbinding zoeken met alle Sassendonkers. In 1970 werd de het begrip Sassendonk geïntroduceerd, toeval of niet dat is ook het geboortejaar van het nieuwe Prinselijk trio.

Persoonlijke gegevens: 

Jan- Paul Bakker, geboren en getogen Zwollenaar is zelfstandig ondernemer bij ‘metJP’ (trainer,coach en verander manager in met name financiële dienstverlening). Samen met Kim Westebring de ouders van Renske en Timo (een tweeling van 5)

Adjudant STRIK is Marcel Tijhaar, assurantie adviseur voor de Vrieling Adviesgroep in Hardenberg en gehuwd met Gertrude Tibben; adjudant KNOOP is René Oosterhof, accountmanager bij SBBC in Veenendaal, gehuwd met Esther en de ouders van zoon Leon van 10 en dochter Aimée van 7.  

16-11-2013_presentatie_nieuwe_stadsprins_eileuvers-buitensoos04.jpg

16-11-2013_presentatie_nieuwe_stadsprins_eileuvers-buitensoos07.jpg 

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Hey grote broer, van harte gefeliciteerd vanuit Frankrijk. Mensen, het wordt een geweldig carnavalsjaar!!! Veel plezier!! Arjan en Ellen


    Maak melding

  2. 😀 Gefeliciteerd met deze benoeming. Het feesten zit in ieder geval in jullie bloed, dus gaat de carnaval helemaal goed komen. Ik wens jullie veul leut! Alaaf, Marian


    Maak melding

  3. kom helaas niet uitzwolle maar kom al meer dan 25 jaar by jullie zels onderschyden door prins pipie plaatje gemaakt dolle in zwolle 2002 zo nu wens ik jullie een gaaf carnaval allaaf


    Maak melding

Reageer