Eerste vrouwelijke erkende leraar Martial Arts

Zwolle – Afgelopen zaterdag werd in het Nationaal Sportcentrum Papendal  voor het eerst het Rijkserkende diploma Leraar Martial Arts uitgereikt. Onder de kandidaten bevinden zich enkele coryfeeën, die hun sporen in de Kickboxing wereld, zowel als sporter en trainer op het hoogste (inter)nationale niveau, verdiend hebben en die de sport als ware ambassadeurs dienen.

foto_1.jpg

Het diploma werd uitgereikt namens de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en haar sectie Ringcontactsporten. Zij hopen dat zij met behulp van dit diploma kunnen bewerkstelligen dat in de komende tijd een flink aantal kandidaten opgeleid kunnen worden tot (Assistent)Trainer en of Trainer/Coach conform de eisen van het NOC*NSF. Zodat deze nieuwe trainers een welkome bijdrage kunnen leveren aan het verantwoord opleiden van (Muay Thai) Kickboksers.

In het rijtje kandidaten, tussen de grote namen als Sem Schild, Remy Bojanski, André Mannaart en Peter Aerts, staat één vrouwelijke naam. Namelijk die van Hanieh Kamran, eigenaresse van de Zwolse vechtsportschool Tabonon. Hanieh Kamran: “Stiekem ben ik best wel trots om in dit rijtje te mogen staan. Ik heb deze eer gekregen omdat de federatie mij ziet als ambassadeur van de sport. Met mijn team hebben we ervoor gestreden dat deze opleiding Rijkserkenning kreeg. Daarnaast ben ik al bijna tien jaar lang de enige vrouw in Nederland die in haar eentje een vechtsportschool runt. Ik ben enorm trots, deze erkenning is het neusje van de zalm.” In de vechtsportschool van Kamran worden vier sporten aangeboden, namelijk kickboksen, Mixed Martial Arts, bootcamp en yoga. Bootcamp en yoga kunnen als ondersteuning voor de vechtsport dienen, maar kunnen natuurlijk ook los gevolgd worden. Inmiddels bestaat Tabonon al bijna tien jaar en heeft ze meer dan 300 leden. Kamran: “Het gaat goed met de sportschool, we groeien hard en de reacties zijn positief. We horen vaak dat de leden onze sfeer zo goed vinden, daar zijn we trots op. Tabonon Zwolle staat voor sportiviteit, gezelligheid en kwaliteit.”

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer