Zwolse Monique Huls in Boerinnen Kalender

Zwolle – Een kalender waarop iedere maand gesierd wordt door een boerendochter in een agrarische setting en sexy pose. Na het overweldigende succes van de twee vorige edities is het spraakmakende concept wederom geprolongeerd en is De Boerinnen Kalender 2014 nu een feit. Eén van de schonen is de Zwolse Monique Huls.

boerinnen_kalender_monique.jpg 

Beeldschone boerinnen die je nooit in de bladen of beautyshows zult zien. Ze zijn er te nuchter voor en ambiëren helemaal geen carrière als model of BN’er, maar maken voor één keer een uitzondering met De Boerinnen Kalender als resultaat. Op de sexy doch smaakvolle foto’s tonen zij met trots de ware schoonheid die achter deze harde werkers schuilt. In totaal gaven voor deze editie 143 plattelandsmeiden uit alle delen van Nederland en België zich op voor de photoshoots. Voor velen van hen is het afrekenen met de welbekende vooroordelen over boerinnen de motivatie geweest om mee te doen. Ze laten op De Boerinnen Kalender met verve zien dat ze er wel degelijk mooi, sexy, vrouwelijk en sierlijk uit kunnen zien.

Volgens eigen zeggen wordt echter vaak het tegenovergestelde beweerd. Maar in het dagelijks leven kiezen zij dan ook bewust voor een nuchter bestaan zonder al te veel poespas. De Boerinnen Kalender zet deze verborgen schoonheden voor de verandering eens in de schijnwerpers. “Het contrast tussen de nuchtere agrarische wereld en de modellenwereld van glitter & glamour is prachtig om van dichtbij mee te maken. Veel van deze meiden hadden nog nooit voor een camera gestaan. Werken met professionele modellen is wellicht wat makkelijker, maar dit is zoveel leuker. Alle kandidaten waren zo ontzettend enthousiast en dankbaar dat de sfeer tijdens de photoshoots echt supergezellig was” aldus initiatiefnemer Stef Bloo. 

Medio 2011 werd de allereerste Nederlandse Boerinnen Kalender aangekondigd middels een vermelding op de voorpagina van De Telegraaf. Het concept, dat in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland toen al jarenlang succesvol was, sloeg ook in Nederland meteen aan. De inschrijvingen stroomden binnen en het maken van een selectie voor de photoshoots werd voor de organisatie heel moeilijk gemaakt. “Een hele lastige, maar zeker geen vervelende taak!” vertelt Bloo met een glimlach op zijn gezicht. Het eindresultaat is een verzameling prachtige platen waar zowel de organisatie en de boerinnen als heel Nederland en België trots op mogen zijn. Mocht de Bild Zeitung net als in 2011 nog eens een internationale boerinnenverkiezing in het leven roepen, dan zijn ze bij deze gewaarschuwd. 

De Boerinnen Kalender 2014 is voor € 14,95 verkrijgbaar op www.boerinnenkalender.nl en in diverse winkels. Een groot deel van de omzet wordt in december net als vorig jaar gedoneerd aan het goede doel van Serious Request. 

Artikel delen:
Reacties 20
  1. Jij gaat lopen:'( omdat ze Zwolle misschien een boeren-stad gaan noemen. Boeien, we zijn ook provincie hoofdstad, met een plattelands omgeving. Kortom niets mis met deze mooie boerin. Keer wat anders dan een overall aan.:D


    Maak melding

  2. Pfff in die contreien is het normaal om alles wat buiten de driehoek Amsterdam-Rotterdam-Utrecht valt, te bestempelen als boer. Daar veranderd die kalender niks aan. Als je je daar al druk om kan maken.


    Maak melding

  3. @K.Reidler en Zuidski Misschien eerst een vergelijkbare foto van jezelf laten maken, zodat Monique gefundeerd kan beslissen of zij ook wil?;)


    Maak melding

Reageer