Wijziging puntensysteem huurwoningen

Vanaf augustus wordt een wijziging doorgevoerd in de wijze waarop woningzoekenden kunnen reageren om punten op te bouwen. De wijziging houdt in dat woningzoekenden voortaan ook actief punten kunnen opbouwen zónder op een woning te hoeven reageren. Het puntensysteem voor het reageren op woningen blijft verder ongewijzigd. Met de huidige spelregels reageren veel woningzoekenden alleen op woningen om punten op te bouwen. Wanneer men die woning dan onverwacht aangeboden krijgt, komt het geregeld voor dat deze wordt afgeslagen omdat men nog niet in aanmerking wilde komen of omdat de woning niet passend is. Dit heeft leegstand van de woning tot gevolg.

Wanneer een woningzoekende nog niet in aanmerking wil komen voor een woning, maar wél extra punten wil opbouwen, kan hij voortaan reageren via de ‘puntenadvertentie’ in de Woningzoeker-krant of via internet. Voor deze activiteit worden dan de reactiepunten gegeven. De actieve woningzoekende behoudt op deze manier de mogelijkheid om sneller punten op te bouwen dan de woningzoekende die niet op korte termijn wil verhuizen.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Wat een idioot systeem zeg! Het valt me mee dat het nu per augustus is veranderd in een systeem waarbij de actieve zoeker wel geholpen wordt door op een loze advertentie te reageren, maar eigenlijk is dit natuurlijk ook nog van de zotte. Je reageert dus op het moment dat je als Zwollenaar 18 wordt op alle loze advertenties om tegen de tijd dat je echt uit huis wilt gaan op je 25e of zo een behoorlijk aantal punten te hebben gespaard om een leuke woning in een leuke buurt te krijgen? En dit is eerlijk? Voor wie is dit eerlijk? Voor iemand die een koopwoning heeft en tijdelijk onderkomen zoekt in een huurhuis is het dus onmogelijk geworden om een woning te krijgen als je niet aan dit spelletje meewerkt? Ik denk dat ik ook alvast ga reageren om maar zeker te zijn dat mocht ik ooit nog willen verhuizen er een huurhuis te krijgen is … dat kan dan wel in het jaar 2027 een huurhuis te kunnen betrekken in een leuke buurt ;D Geweldig zeg dit systeem!


  ⚠️ Meld

 2. @ Marrianne: je kan ook gewoon particulier huren hoor. Dan heb je niets te maken met de aangesloten woningstichtingen, tis alleen wel iets duurder… 8)


  ⚠️ Meld

 3. Er zijn in Zwolle toch geen woningen te krijgen… keek laatst voor huurwoningen rond â⤨¬ 400. Wel 15 beschikbaar, waarvan 7 studentenwoningen. En dat in een stad van 115.000?


  ⚠️ Meld

 4. Eerst was er woonjaren dat telde.
  Zo maar afgeschafd weg woonjaren.
  Nieuw systeem weer opnieuw beginnen.
  Nu is het weer niet goed.
  Als ik de woningbouw was zou ik het helemaal maar afschaffen.
  Heb je toch helemaal niks om je druk om te maken!
  >:(


  ⚠️ Meld

 5. Nee, het is inderdaad hopeloos met de huurwoningen als ik dat zo lees en ook uit berichten van de afgelopen jaren kun je dat opmaken.
  Het is inderdaad ook raar geweest dat het oude opgebouwde puntensysteem zomaar kwam te vervallen.
  Toen ik op kamers in Zwolle ging wonen kreeg ik ook al als tip van een studiegenoot om me in te schrijven bij een makelaar en inderdaad: bij Van der Reijd binnen no time een woning naar wens gevonden! Kan dat iedereen nog steeds aanraden. Geen gezeur met punten, maar gewoon een bestand met up-to-date woningen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik vind het puntensysteem opzich wel goed werken. En nu helemaal dat je op een puntenadvertentie kan reageren. Dan gaan er in ieder geval niet 13 punten af als je ineens een woning krijgt toegewezen die je eigenlijk niet wilt.


  ⚠️ Meld

 7. Het oude systeem werkte altijd prima, maar nee, men moet perse iets nieuws verzinnen. De gevolgen zijn heftig geweest voor velen in Zwolle.
  Wat zie je nu? Dat er bijna geen woningen meer te huur staan, want wie gaat er nu nog zomaar weg? Wel zijn er vele flats die aangeboden worden.
  Evenzo veel gescheiden mannen die tijdelijk een aantal jaren in een studentencomplex terecht komen.Waar ze van oorsprong niet voor bestemd waren immers?
  Ik ben voor het oude systeem, enkele jaren ingeschreven staan, wachtstand etc, punten opbouwen zonder woningkrant etc, dat kost ook alleen maar geld immers? Plus het is slecht voor het milieu


  ⚠️ Meld

 8. TANTE LOES AL DIE VROUWEN WIL IK OOK NIET 😀 😀 😀

  ALS JE EEN HIUS NODIG HEBT DAN GA JE NAAR EEN HIUS AAN BIEDER MAAR DE MENSEN MAKEN ME KAAR GEK TOCH??????


  ⚠️ Meld

Reageer