Boekpresentatie ‘Maud Dappere Strijdster’

Zwolle – Op zaterdag 30 november vindt in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle om 15.00 uur de openbare presentatie plaats van het boek ‘Maud Dappere Strijdster’. Het boek vertelt het verhaal van Maud:een vrolijke, ondernemende peuter van 1,5 jaar. Op 5 december 2011 wordt bij Maud een zeldzame tumor op haar bijnier ontdekt. Neuroblastoom, met uitzaaiingen in haar botten, wervelkolom en beenmerg. Het leven van het gezin Van Hamersveld verandert op slag. Maud stapt samen met haar familie in een sneltrein. De start van een spannende, onzekere en emotionele reis waarvan de eindbestemming onbekend is. 

 

maud.jpeg 

 

De reis die Maud en haar familie maken na de diagnose neuroblastoom, staat in dit boek beschreven. Maud neemt je mee in verdrietige en mooie momenten die zij en haar familie samen beleven, ook wordt het duidelijk wat de ziekte van Maud betekent voor de omgeving. Naast het indrukwekkende verhaal van Maud vind je in dit boek informatie over het oprichten van een stichting, fondsenwerving, acties en informatie over onderzoek naar oorzaken en behandelingen van neuroblastoom kinderkanker. ‘Maud Dappere Strijdster’, is een aangrijpend verhaal over hoop en vrees. Het is een verhaal over liefde, warmte, kracht en over verbondenheid met de omgeving, die zich inzet om het gezin het allerbelangrijkste te geven: een gezonde dochter! Dapper heeft Maud gestreden, uiteindelijk moest zij het leven loslaten.

Blogs
De blogs van Maud vormen de basis voor dit boek. Via de blogs hebben haar ouders – namens Maud – hun wel en wee in deze spannende, onzekere en emotionele periode met familie, vrienden en omgeving gedeeld. Heel duidelijk wordt de impact die de ziekte op haar en haar familie en omgeving heeft.

Neuroblastoom

Maud heeft de meest agressieve vorm van Neuroblastoom met uitzaaiingen (fase 4). Deze specifieke vorm van kinderkanker komt in Nederland voor bij circa 30 kinderen per jaar. Slechts 20% van deze kinderen overleeft de ziekte. In Amerika bestaat een behandeling met immunotherapie die de kans op genezing nog eens met 20% verhoogt. De medische kosten van Mauds’ behandeling in Amerika worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Stichting Maud voor Leven

Om het financieel mogelijk te maken dat Maud samen met haar gezin kan afreizen wordt Stichting Maud voor Leven opgericht. Familie, vrienden, kennissen en onbekenden zetten zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze reis. Het verhaal van Maud maakt de sociale verbondenheid in onze samenleving zichtbaar. Ook na het overlijden van Maud blijft de stichting zich inzetten voor kinderen met kanker en hun families door onder andere een grote donatie te geven aan Villa Joep. Het boek is te bestellen op www.maudvoorleven.nl à €19,95. Met de aankoop steun je de Stichting Maud voor Leven. De opbrengst gaat voor 100% naar wetenschappelijk onderzoek en financiële hulp aan gezinnen met een kind dat kanker heeft. 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer