Caroline en Anja leiden De Tonnezotters

Zwolle – Afgelopen zondag heeft  cv De Tonnezotters hun hoogheden voor het komende seizoen bekend gemaakt. Onder leiding van jeugdprinses Caroline en Prinses Anja zullen zij het carnavalsgedruis ingaan.

Het was een feestelijke middag die mede door de inspanning van de uitbater van De Nieuwe Bierton, Theo Bakker, zeer geslaagd was. Zo waren er een goede DJ, de hofkapel van cv De Tonnezotters, De Knollentrekkers en een optreden van de Dikdakkers. De opzet van de middag was gewijzigd om het publiek beter te kunnen behagen. Tussen 13.00 u en 14.00 u konden de Sassendonkse carnavalsverenigingen op ongedwongen wijze afscheid nemen van Prinses Inge en Prins Gerne. Toch kozen vele verenigingen voor een officiële opkomst. Om 14.00 u begon het programma waarbij eerst de oude hoogheden werden geabdiceerd. Op ludieke wijze zijn zij afgetreden.

De dansmariekes hebben hierna hun nieuwe dans aan het publiek getoond. Waarna de spanning werd opgebouwd. Eindelijk kwam de slee, die bij  velen bekend was als de slee in de entree van De Bierton, binnen met erover heen een doek. Als eerste kwam jeugdprinses Caroline op. De Prins van afgelopen jaar was zeer verbaasd zijn dochter van onder het doek tevoorschijn te zien komen. Nadat zij haar adjudanten Luuk en Jordy had voorgesteld heeft ze haar proclamatie voorgelezen.

Hierna was het de beurt aan Prinses Anja en haar adjudant Erna. Toen het doek opzij werd gegooid waren de zenuwen goed zichtbaar. Na enige gewenning kwam haar voordracht steeds beter uit de verf. Na haar proclamatie kon het publiek de beide hoogheden feliciteren. Om de gezelligheid te verhogen waren de Dikdakkers uitgenodigd een optreden te verzorgen. Hierdoor bleef de stemming er nog een hele poos inzitten.

Artikel delen:

Reageer