Waterschap verstuurt aanslagen verspreid

Deze zomer ontvangen bijna 100.000 belastingplichtigen van het Waterschap Groot Salland de aanslag waterschapsbelasting gebouwd/ongebouwd 2007. De belastingaanslagen worden verstuurd door Lococensus, het gezamenlijke belastingkantoor van vijf waterschappen dat dit jaar van start ging.

Lococensus heft en int de belastingen namens een aantal waterschappen waaronder het Waterschap Groot Salland. Via het belastingkantoor betalen burgers de belasting nog wel gewoon aan Groot Salland op basis van de door het waterschap vastgestelde belastingtarieven. De aanslagen worden rond 11 augustus verstuurd naar inwoners van de gemeente Zwolle en Dalfsen.

Verbeterde bereikbaarheid

Dit jaar worden de aanslagen naar diverse gemeenten voor het eerst verspreid over enkele maanden verzonden. Het voordeel hiervan is dat er ook een spreiding is bij de reacties, zoals brieven en telefoontjes. Dit verbetert de telefonische bereikbaarheid van de informatielijn bij Lococensus.

Meer informatie over de belastingaanslag gebouwd/ongebouwd is te vinden op de website van Locosensus, www.lococensus.nl.

Coupon voor fietskaarten

Bij de belastingaanslagen voegt Groot Salland een coupon waarmee een gratis mapje met vijf waterrijke fietsroutes kan worden aangevraagd. De fietsroutes zijn door het waterschap zelf uitgezet en komen langs diverse waterschapsobjecten en –projecten rondom Kampen, Staphorst/Nieuwleusen, Raalte, Diepenveen en Zwolle/Dalfsen. Iedere fietsroute heeft een eigen thema.

De map bevat vijf zogeheten ‘waterkaarten’. Per kaart is een fietsroute samengesteld door een deel van het gebied van Groot Salland. Deze fietsroutes laten de inwoners op een aantrekkelijke manier zien wat de eerstvolgende jaren in de planning staat bij het waterschap en waarom dat nodig is. Ook komen de routes langs projecten die inmiddels gereed zijn. Door middel van korte teksten en foto’s wordt op iedere fietskaart uitleg gegeven over de bezienswaardigheden en de prachtige waterrijke gebieden waardoor de routes voeren. 

Groot Salland biedt vanaf afgelopen voorjaar de gratis fietsroutes aan. De map is ook aan te vragen via de website van het waterschap, www.wgs.nl.

 

Artikel delen:

Reageer