Zwolse studenten werken aan uitdagend project

Zwolle – Negen studenten van Landstede, Cibap en Windesheim gingen deze week de uitdaging aan tijdens het project Pressure Cooker dat onderdeel is van de Global Entrepreneurship Week Zwolle.
Bij het project is het de bedoeling dat de studenten een winstgevend businessmodel op zetten, uitvoeren en afronden. Het doel is binnen één week 1.000 euro minimaal te verdubbelen. Afgelopen maandag gingen de studenten van start en bedachten ze een winterfair in de binnenstad van Zwolle. Tijdens de Blue Dragons’ Den, die  op vrijdagmiddag plaatsvindt bij Landstede aan het Dokterspad in Zwolle, doet de groep verslag van hun ervaringen en wordt het opgehaalde bedrag bekend gemaakt. De opbrengst wordt vrijdagmiddag aan De Voedselbank Zwolle gedoneerd.

Tijdens de Pressure Cooker komen de studenten in aanraking met verschillende elementen van het ondernemerschap. Ze leren onder andere het ontwikkelen van een concept, samenwerken, onderhandelen, inkopen en verkopen. De studenten komen van verschillende opleidingen, waaronder Handel & Commercie, Small Business & Retail Management, Bedrijfskunde en Kleur- en Interieurvormgeving. In de praktijk ontdekken en ontwikkelen de studenten hun talenten, aldus coördiinator Dirk-Jan Durieux. Onder leiding van Durieux zijn de studenten aan het werk gegaan. Elke dag krijgen ze hulp van een andere inspirerende coach die ieder zijn eigen expertise inbrengt. Ze beginnen de dag met een fysieke wake-up session in het Thomas a Kempis College, zodat de dag fit word begonnen, met aansluitend een ontbijt. Tussen de middag kregen ze door Sligro een lunch aangeboden vanuit de gezonde kantine Breakpoint-formule. Het concept was na dag één bedacht: ‘I luv Winter’, een tweedaagse winterfair in de binnenstad van Zwolle. Hier bieden de studenten echte winterse producten aan voor een schappelijke prijs. Bij de stand verkopen ze erwtensoep, glühwein, chocolademelk met (of zonder) slagroom, koffie of een bolletje met knakworst. Gisteren stonden ze er al, maar vandaag zijn de Pressure Cookers nog tot negen uur op de Melkmarkt (naast de Glazen Engel) te vinden.
Artikel delen:

Reageer