Prins Erik voert d’ Oelewappers aan

Zwolle – Zaterdagavond organiseerde carnavalsvereniging d’ Oelewappers haar jaarlijkse Prinsenbal in de hofresidentie ‘De Vrolijkheid’  te Zwolle. Precies 23.11 uur werd bekend dat Erik van Dalen als Prins Erik d’ Oelewappers het komend carnavalsseizoen zal aanvoeren.

23-11-2013_prins_erik_nieuwe_prins_der_oelewappers-residentie_de_vrolijkheid_05.jpg 

Na de vele verplichtingen, zoals het ontvangen van de gastenverenigingen, leuke bedankjes en attenties in alle vormen was het om 21.49 uur tijd voor het laatste woord van Prins Han en zijn adjudanten @Rob en #Chris. De ceremonie werd overgedragen aan de preses de Grootvorsten de microfoon over van de Ceremoniemeester Jitse ter Schuur, om een ingelaste toespraak van ‘Prinses Beatrix’ aan te kondigen. In deze toespraak bedankte zij de oudprins Han en gaf de prinses de aanzet tot de nieuwe Hoogheid der Oelewappers, waarna om 23.11 uur de 49e Prins der Oelewappers tevoorschijn kwam. Prins Erik, samen met zijn adjudanten Link (Chris van Dalen) en Rechts (Sigrid Sukkel) en Hofnar Belletje (Mark Groen).

23-11-2013_prins_erik_nieuwe_prins_der_oelewappers-residentie_de_vrolijkheid_02.jpg

23-11-2013_prins_erik_nieuwe_prins_der_oelewappers-residentie_de_vrolijkheid_04.jpg

23-11-2013_prins_erik_nieuwe_prins_der_oelewappers-residentie_de_vrolijkheid_06.jpg 

23-11-2013_prins_erik_nieuwe_prins_der_oelewappers-residentie_de_vrolijkheid_03.jpg
 
Prins Erik en de adjudanten zullen het carnaval ingaan met de leus “Met zijn adjes Links en Rechts en de hofnar om ons heen, houdt prins Erik ons het hele carnaval op de been’’, Prins Erik is geen onbekenden in het Sassendonks carnaval, zo was zijn vader jaren geleden als prins Fokke van d’ Oelewappers bekent, en zo loopt Erik ook al jaren mee met de carnavalsgroep “de friemels”. 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer