Hotspot

 Dit is de Hotspot, het populaire raadspel van Weblog Zwolle. De Hotspot verschijnt onregelmatig en het is dus altijd een verrassing wanneer er weer een Hotspot getoond wordt.

Op welke plaats in Zwolle is deze foto gemaakt ?

Deze:

Artikel delen:
Reacties 109
 1. Het zusterhuis (van de weezenlanden) Was vroeger een katholieke school als ik het goed heb en daar zou “Vir Justus” goed bij passen volgens Google


  ⚠️ Meld

 2. Weet je wat hier zo irritant aan is? Ik weet zeker dat ik mijn man vorige week nog op deze steen heb gewezen. Zelfs nog gezegd dat het een goede voor de hotspot zou zijn. Ik kan er alleen niet meer opkomen waar dat was. Beetje seniel aan het worden geloof ik.


  ⚠️ Meld

 3. Een andere mogelijkheid is misschien de voormalige st. josephschool aan de assendorperdijk 53 (tegenwoordig budo boot)

  joseph is vir justus volgens bepaalde google hits.. :-


  ⚠️ Meld

 4. Nog geen goede antwoorden. Het moet inderdaad Josef voorstellen, en vir justus betekent ‘rechtschapen persoon’. Maar ook dat heeft niets te maken met de plaats van deze hotspot.


  ⚠️ Meld

 5. Nee Bert, ook niet goed. De afbeelding mag dan katoliek zijn, maar de plaats heeft (voor zover ik weet) niets met het katholicisme te maken.


  ⚠️ Meld

 6. Leo je kan me beter vragen waar ik niet ben geweest. Ik ben zowat heel Zwolle door geweest. Misschien kan ik er daarom ook niet opkomen waar ik het gezien heb. Blijf mijn best doen. Moet morgen weer half Zwolle af op de fiets. Ik denk alleen dat Johnny hem dan al wel heeft geraden.


  ⚠️ Meld

 7. He Johnny jij bent toch fietskoerier? Doe jij ook mee aaan die wedstrijd in Utrecht? Sorry is off topic dat weet ik maar ben even nieuwsgierig.


  ⚠️ Meld

 8. IS HET MISCHIEN EEN GEDENK TEGEN OP RK KERKHOF AAN DE BISCHOPLAAN?JA JOHNNIJ KOM OP HE, JE KUNT HET ANDERS HEB JE HEM OOK ZO GERADEN


  ⚠️ Meld

 9. Hoogstraat is niet goed, Tineke (wel een leuke straat trouwens!)
  En Marleen, niet te diep door de knieen gaan hoor! Denk aan ongeveer elleboog- of schouderhoogte (afhankelijk van je lengte)


  ⚠️ Meld

 10. @Bert, verkeerde wijk.

  @Tineke, nee, het heeft niets met een timmerbedrijf te maken, maar misschien woont er wel een timmerman in het huis…


  ⚠️ Meld

 11. Dat verbouwde gebouw aan de Oosterlaan, vlak bij de afslag Karnebeekstraat, in een zijgevel? (nu weet ik even helemaal niet welk nummer/naam gebouw). Maar ivm de nieuwheid van de hotspot klinkt het aannemelijk ;D


  ⚠️ Meld

 12. @Marleen, je bent wel fanatiek! ;D
  Maar het antwoord is nog niet goed. Laat je niet misleiden door de nieuwheid van de hotspot (misschien is die dat wel, maar de plaats waar je hem kunt vinden niet…)


  ⚠️ Meld

 13. De woningen aan de Westerlaan zijn het volgens mij niet. Het moet dan wel bijna het buurtje zijn waar Marleen het over had. Misschien ga ik vanmiddag nog eens kijken. Oosterlaan/Van Karnebeeklaan.


  ⚠️ Meld

 14. ‘k kon het niet uitstaan, en ben dus nooooooog wat langzamer door de Oosterlaan gereden. EN JA JOEPIEEE ik heb hem gevonden!

  Oosterlaan 4 in het paaltje voor de ingang, ik heb er een foto van gemaakt als bewijs, de volgt spoedig.
  Groeten Marleen


  ⚠️ Meld

 15. Marleen, gefeliciteerd. Ben er net ook nog langsgereden en zag hem nog steeds niet. Wel zag ik de mensen die op de bus zaten te wachten zich afvragen wat al die mensen daar toch te zoeken hadden.


  ⚠️ Meld

 16. Voor mij gemakkelijk. Jammer dat het net ‘geraden’ is, het is immers bij mijn ouders thuis, het paaltje links naast de ingang. Ik heb de steen er zelf in gemetseld. Deze steen zwierf al jaaaren door het huis, zonder concrete bestemming. Toen de paal eens opnieuw gemetseld moest worden hebben we deze plaquette er in gemetseld. Groeten!


  ⚠️ Meld

 17. Geweldig Gerard. Ik vroeg me inderdaad af wie er nu zo’n steen bij z’n voordeur plaatst. (Ik dacht toen nog dat ie veel groter was). Weet je ook waar hij oorspronkelijk vandaan komt?


  ⚠️ Meld

 18. jammer dat wij niet konden zoeken want we zitten nu in valkenburg.
  toch kon ik het niet laten om ff te kijken of hij al geraden was ;D


  ⚠️ Meld

 19. Mijn vader komt oorspronkelijk uit Wassenaar, alwaar een noodkerk van hout stond. Om fondsen te werven voor een nieuwe stenen kerk werden deze plaquettes verkocht.


  ⚠️ Meld

 20. Vermakelijk om te lezen hoe iedereen fanatiek in de verkeerde richting aan het aan het zoeken en raden is. Voor ons – zoals mijn broer Gerard schreef – makkelijk zat.


  ⚠️ Meld

Reageer