Net éhm Anders zet zich in voor De Herberg

Zwolle – Afgelopen zondag vond de abdicatie en opkomst plaats van de huidige en nieuwe Hoogheid van Carnavalsvereniging Net éhm Anders. Verscheidene carnavalsverenigingen, officieel of niet officieel in pak, trokken rond 14.00 uur richting Café Spatjes aan de Jufferenwal om deze activiteit van CV Net éhm Anders mee te maken. Want activiteiten van CV Net éhm Anders zijn vaak Net éhm Anders.

 

Rond 15.11 uur kondigde de spreekstalmeester van deze middag de abdicatie van Prinses Venetia aan. Prinses Venetia en haar adjudanten A Dominante en Serenissimo kwamen nog eenmaal met hun eigen opkomstmuziek officieel op. Nadat Prinses Venetia haar laatste toespraak als Prinses had gehouden en haar de versierselen van de vereniging waren ontnomen, was het de beurt aan haar adjudanten op haar nog even op ludieke wijze terug te nemen door het afgelopen carnavalsseizoen. Hierna werd Prinses Venetia opgenomen in het Vorstendom van CV Net éhm Anders.

Om 16.11 uur was dan het grote moment aangebroken: Opkomst van de 9e Hoogheid van CV Net éhm Anders. Maar voorafgaand aan de bekendmaking van de Hoogheid, kondigde de spreekstal meester aan, dat CV Net éhm Anders zich dit jaar niet zal verbinden aan een thema, maar aan een goed doel. Met een inleidend filmpje werd het goede doel bekend gemaakt, t.w: Daklozenopvang De Herberg.

En dan was het zover, onder een mix van opkomstmuziek van vorige Hoogheden werd de 9e Hoogheid van CV Net éhm Anders bekend gemaakt. De Hoogheid die CV Net éhm Anders  voor zal gaan in het carnavalsjaar 2013-2014 is: Prins Malle Japie I.

Prins Malle Japie is erelid van CV Net éhm Anders en tevens mascotte van de vereniging. Van begin af aan betrokken bij CV Net éhm Anders.  De adjudanten die Prins Malle Japie I zullen gaan begeleiden zijn de agnatussen van CV Net éhm Anders. Nadat de versierselen van de vereniging waren omgehangen en de proclamatie was voorgelezen, was de installatie van Prins Malle Japie I een feit.

Voor menigeen was dit toch een volstrekte verrassing, maar zoals de vereniging van te voren al meedeelden Net éhm Anders doet het toch Net éhm Anders.

De leus van Prins Malle Japie I zal zijn: 

Met een hoogheid zonder gebral, vieren wij Net Éhm anders carnaval.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer