Stadsfestival Zwolle heeft regionale uitstraling

Zwolle – Het Stadsfestival in Zwolle manifesteert zich als een festival met een regionale uitstraling. Dat blijkt uit de evaluatie na twee edities, die burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad sturen. Het festival trok afgelopen zomer 30.000 bezoekers, verdeeld over vijf dagen en meer dan 100 voorstellingen.

Net als in het eerste jaar waren de voorstellingen op de verschillende locaties in de stad. Naast de pleinen en de Thorbeckegracht werden kleinschalige projecten in huiskamers en stadstuinen gegeven. Het Stadsfestival werkte in 2013 met meer culturele organisaties samen. Ook wilden meer lokale ondernemers zich binden aan het Stadsfestival. Zo verzorgde de Stadsbakker het brood voor de artiesten en medewerkers en kleedden de Stadstuinders het festivalhart aan. Het college van burgemeester en wethouders concludeert dan ook dat Zwolle trots kan zijn op het Stadsfestival en dat de aanjaagsubsidie voor de komende twee jaar verstrekt kan worden.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Het BFO trekt in 1 dag 140.000 bezoekers. Dan kan je pas spreken van regionale uitstraling. Of Waanders in de de Broerenkerk. Maar het stadsfestival toch echt niet. 30.000 bezoekers voor een meerdaags evenement is niet echt om trots op te zijn lijkt mij.

  2. Vergeet niet bevrijdingsfestival gaat al jaren mee stadsfestival nog maar 2x en t bevrijdingsfestival is wel volledig gratis

Reageer