Opbouw Zomerkermis Zwolle begonnen

De binnenstad maakt zich op voor de Zomerkermis in Zwolle. Rond de Melkmarkt en het Grote Kerkplein worden de attracties al in gereedheid gebracht. De Zwolse Zomerkermis, van 10 t/m 19 augustus in de oude binnenstad, is een mix van moderne, spectaculaire en nostalgische attracties. Nieuwe attracties zijn er dit jaar echter niet te vinden.

Tegenwoordig draait het vooral om de bewegende en hoog in de lucht gaande attracties en die zijn er ook dit jaar weer volop op de kermis. Maar ook de `good old´ grijpertjes, de poffertjeskraam en de draaimolen zijn van de partij. Ruim anderhalve week zwieren en zwaaien met als knaller het Stratenfestival, wat dit jaar weer op de tweede vrijdag zal plaatsvinden. Ondanks de publieke wens naar een braderie tijdens het Stratenfestival vindt dat ook dit jaar niet plaats. Er bleek niet voldoende animo van standhouders (maar 15 stuks) voor de avondbraderie te zijn. Er worden in totaal 52 kermisattracties in Zwolle verwacht.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. “een mix van moderne, spectaculaire en nostalgische attracties. Nieuwe attracties zijn er dit jaar derhalve niet te vinden”.

    Ehhh ???? “derhalve” betekent “daarom”. Een conclusie die m.i. niet kan volgen uit de eerder vermelde feiten. “Moderne” sluit “nieuwe” blijkbaar uit in het lingo van de schrijver. In mijn woordenboek staat echter iets anders.


    ⚠️ Meld

  2. De Zomerkermis in Zwolle gaat vrijdagmorgen om 10.00 uur open. De offici?«le opening door burgemeester H.J. Meijer is om 19.00 uur ’s avonds. De overige dagen gaat de kermis om 13.00 uur van start. Maandag en dinsdag geopend tot 23.00 uur, woensdag en donderdag en zondag tot 24.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur en tijdens het Stratenfestival tot 02.00 uur ’s nachts.    ⚠️ Meld

Reageer