Be Quick klaart de klus snel tegen Dieren

Zwolle – Slechts 26 oppermachtige minuten had Be Quick vanmiddag nodig tegen de v.v. Dieren. Daarna werd het spel minder, maar kwam de ploeg nooit meer in gevaar.

Be Quick wil ook de zesde thuiswedstrijd van het seizoen winnen en zet de tegenstander in de openingsfase van de wedstrijd direct onder druk. De v.v. Dieren komt amper van de eigen helft af en ziet dat Be Quick in de 10e minuut de eerste kans krijgt. Sander Aarten op randje zestien werkt echter niet goed af. Een minuut later is het wel raak als Be Quick via Talha Özen wel op 1-0 komt. Özen schiet een afvallende bal vanaf 20 meter richting het doel. De bal lijkt niet onhoudbaar, maar dwarrelt tot ieders verrassing toch in de hoek van het doel. Pas in de 23e minuut krijgen de Dierenaren voor het eerste de kans om doelman Oosterhof te testen. Die pareert het schot van Verlaan echter met zijn vuisten.

Daarna maakt Be Quick de wedstrijd af. Buitenspel of niet? Dat is de vraag die bij iedereen leeft als de bal bij Bas Buimer terecht komt. Die houdt zijn hoofd echter koel en lobt de bal keurig in het doel: 2-0. In de 26e minuut maakt Michel Klink de 3-0 met een intikker na een voorzet van Sander Aarten. Het is een aanval die ingeleid wordt met een mooie steekpass vanaf het middenveld.

De 3-0 is op dat moment een juiste afspiegeling van de verhoudingen. De gasten zijn nauwelijks van de eigen helft af geweest. Met de 3-0 in de zak komt bij Be Quick de spanningsboog wat minder strak  te staan. V.v. Dieren gaat vanaf dat moment wat meer  op de andere helft spelen. Het team  wordt in de 40e minuut nog bijna geholpen door een terugspeelbal, maar René Oosterhof krijgt het been er nog net tegen aan.

Na de rust ontstaat er een gelijkwaardige wedstrijd. Dieren is duidelijk van plan om er nog iets van te maken. Desondanks komt het goed weg als Erik van Beek in de 55e minuut een behoorlijke kans krijgt.

Het publiek vraagt zich dan af of Be Quick nog aan het doelsaldo gaat werken en krijgt antwoord van Sander Aarten in de 66e minuut, die de bal koelbloedig  afwerkt:  4-0. Een minuut later kan het al 4-1 staan, maar Hiele van Valburg, de kwelgeest van het vorige seizoen, laat de bal op de lat neerkomen. Enkele minuten later komt de 4-1 er toch als Eric van Beek de bal in het eigen doel kopt na een miscommunicatie met doelman Oosterhof.

In het restant van de wedstrijd gebeurt er niet veel meer en Be Quick kan daardoor ook deze punten bijschrijven. Met drie punten achterstand heeft de ploeg als enige  Vroomshoopse Boys  nog  in het vizier en kan het op een tweede plaats de winterstop  ingaan. De andere achtervolgers kregen vandaag opnieuw een tik en staan acht punten of meer achter. Volgende week treft Be Quick eerste periodekampioen OZC, dat vandaag opnieuw een gevoelige nederlaag kreeg te slikken.

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Eric van Beek, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan (83. Roy van Beek), Frank Oosterhof, Felix Boessenkool (75. Karwan Mehrabi), Michel Klink, Talha Özen, Bas Buimer (70. Aron Tempelman) , Sander Aarten.

Door Gerco Grevers 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)