WVF wint topper en blijft koploper

Zwolle – De doelstelling van handhaving in de eerste klasse dit jaar voor vv WVF uit Westenholte is nu al wel gehaald en zelfs de doelstelling van stabiele eerste klasser lijkt WVF al te zijn ontgroeid.

Wie deze middag de topper tegen NSC heeft gezien kan niets anders concluderen dan dat WVF gewoon een topploeg in de eerste klasse is niet meer en niet minder. Het leuke is dat alles mag en bij WVF niks moet. Hoe anders is dat bij een aantal andere tegenstanders waar juist alles in het werk is gesteld om te moeten promoveren. Zo was het ook bij de tegenstander van zaterdagmiddag NSC, met oud WVF speler en voetbalavonturier Marc van de Vegte. Maar zoals wel vaker dit seizoen heeft WVF lak aan reputaties en dat was vanmiddag niet anders. Bij WVF was Hessel Berends na zijn blessure weer van de partij en eiste de hoofdrol voor zich op. Behalve dat zijn tegenstander weer gewisseld werd scoorde Hessel ook nog eens beide doelpunten en werd dan ook terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

In het eerste deel van de wedstrijd was het aftasten en gaven beide ploegen weinig ruimte weg. De eerste kans voor WVF kwam na een kwartier spelen. Het was Hessel die met een mooie crospass Jeroen van Brummen aanspeelde, die vervolgens knap zijn tegenstander uitspeelde, maar helaas met zijn mindere linkerbeen de bal net naast het doel schoof. Aan de andere kant kreeg NSC ook een paar kansen maar Marthijn van der Steege en een paar goede reddingen van Mike ter Wiele hielden NSC van scoren af. Vlak voor rust verdween nog een omhaal van de goed spelende en hardwerkende Bas Bouwhuis over het doel van NSC en gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand naar de kleedkamer.

In de tweede helft kwam er meer vuur in het spel en werd er door beide ploegen volop voor de winst gespeeld. WVF kreeg direct een grote kans, het was Richard Bouwmeester die Hessel Berends wegstuurde en diens voorzet belandde net achter Mark Peppelenbos. Mike bracht redding met de voet op een schot van Christiaan van de kamp en in de tegenaanval was het wel raak voor WVF. Jeroen van Brummen speelde met een strakke bal Hessel aan, die ging combinatie met Mark Peppelenbos aan en scoorde met een laag schot de 1-0. NSC zocht hierna direct volop de aanval en het was aan Mike ter Wiele te danken, die een schot van Cristiaan van der Kamp, op formidabele wijze tot corner verwerkte.

Voor WVF ontstond er meer ruimte en dat leverde goede kansen op voor Jeroen van Brummen en Hessel Berends, maar beiden schoten voorlangs. NSC schoot via Beukers nog boven op de lat, maar daarna sloeg WVF wederom via een snelle omschakeling genadeloos toe. Het was de ingevallen Lennart Bril die goed doorging en in de zestien niet zelfzuchtig was en het balletje keurig breed legde naar Hessel Berends, die vervolgens zorgde voor de beslissende 2-0. NSC bleef hierna hopen op een beter resultaat maar WVF speelde vandaag wederom collectief zeer sterk en kwam geen moment in de problemen. Zo blijft de ploeg de trotse koploper in de eerste klasse. Velen vragen zich wellicht af waar en hoe dit sprookje zal eindigen, maar ook vandaag was de overwinning meer dan verdiend en heeft het laten zien dat het geen toeval is dat het koploper is en in deze vorm, maar laten we dat bescheiden als we zijn maar misschien uitspreken, gewoon meedoet voor promotie. Volgende kijken we met veel vertrouwen naar de IJsselderby tegen DOS Kampen

WVF – NSC 2-0(0-0)

 

Score verloop: 50 Hessel Berends 1-0 76 Hessel Berends 2-0   

Gele kaart: Rob Meijerink WVF, Rozema en Beukers NSC  

 

Toeschouwers: 240

 

Scheidsrechter: M.G.Paarhuis

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele,Dion Reijnen,Marthijn v/d Steege,Sybren Poppen, Robbert jan Stals,Bas Bouwhuis,Rob Meijerink,Richard Bouwmeester(Michel Konig),Jeroen van Brummen (71Lennart Bril),Mark Peppelenbos(82 Kristian Bril) Hessel Berends.

Opstelling NSC: Verhoeff,de Graaf(59Beukers),Kroonenburg,Lamkadmi,van de Vegte,Reina(63Rivas),Rozema,van de Kamp,Cherkaoui,Lam,van den Akker(75 van Dijk).

Dick Noordman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)