Berkum laat het liggen tegen SVZW

Zwolle – VV Berkum heeft het thuisduel tegen een goed spelend SVZW met 2-3 verloren. De Zwollenaren kwamen in een aantrekkelijke wedstrijd op voorsprong en kregen kansen op meer maar gaven het heft uit handen, ook omdat de verdediging een aantal keren verzuimde in te grijpen. 

“Goed gevoetbald, slecht verdedigd,” was de kernachtige conclusie van Berkum-trainer Roeland ten Berge. ”We hebben een heel goede eerste helft gespeeld maar ook weer cruciale fouten gemaakt. Als je ziet hoe we de 1-1 en 1-2 tegen krijgen, daar werd ontzettend kinderachtig verdedigd. Daarna hebben we genoeg kansen gecreëerd, maar daar laten we er gewoon te veel van liggen.” Zijn collega Paul Krabbe van SVZW was opgelucht. “Vorig jaar zijn we hier helemaal weggespeeld en na de 2-3 was het wéér billenknijpen. We hebben gewonnen maar laat ik ook maar reëel zijn: een gelijkspel had ook gekund, wij waren de gelukkige vandaag.”

Kopbal op de lat
Berkum liet vanaf de aftrap zien voluit voor de overwinning te gaan en dat leverde al binnen twee minuten een dot van een kans op. Na een corner torende Pascal Diender hoog boven de SVZW-verdediging uit maar zijn harde kopbal belandde op de lat. Nadat Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis zijn ploeg voor een tegentreffer had behoed nam de thuisclub vijf minuten later afstand. Middenvelder Jerrol Poot stuurde Chris van der Meulen op pad en hoewel diens voorzet in eerste instantie werd gemist kon de goed meegekomen Ruud Wellenberg van enige afstand goed uithalen: 1-0.

SVZW liet zich daardoor niet uit het veld slaan en kwam een aantal keren goed door via onder meer Nigel Michels maar wist daar toch geen munt uit te slaan. Berkum verzuimde de voorsprong uit te bouwen waarbij Pascal Diender en Van der Meulen, vrij voor het SVZW-doel, keeper Michiel Achterhoek op hun weg vonden en ook een goochelactie van Karim Chengachi niet werd beloond. De Zwollenaren kregen daarop de kous weer eens op de kop. Uit een corner kon de vrij staande verdediger Jordi Holtkamp met een harde kopbal voor 1-1 zorgen en in de blessuretijd van de eerste helft werd het nóg erger voor de thuisclub. Een inzet van Kevin Aman werd slecht weggewerkt en dat stelde de geslepen ex-prof Christian Cicek in staat om SVZW met een 1-2 voorsprong de rust in te laten gaan.

Efficiënter
Direct na de hervatting doemde Chris van der Meulen, bediend door Jerrol Poot, opnieuw alleen voor Achterhoek op maar de SVZW-doelman kon het schot van de Zwolse spits onschadelijk maken. Direct daarna werd een actie aan de andere kant efficiënter afgerond toen Cicek er op links vandoor ging. Ook zijn voorzet werd niet goed verwerkt door de Berkum-defensie en daar kon Kevin Aman van profiteren: 1-3. Berkum gaf zich nog niet gewonnen, zeker niet nadat Youp Kok na voorbereidend werk van Poot en Van der Meulen met een prima afronding voor de 2-3 zorgde. Kansen aan beide kanten, voor onder meer Van der Meulen en Cicek, bleven daarna onbenut en in blessuretijd pakte doelman Achterhoek kansrijke inzetten van Jason Huisman en Frank Hoolsema, waardoor hij de punten voor SVZW over de streep trok. Daarmee zorgde hij er voor dat zijn club in de subtop van de Hoofklasse C blijft staan. Berkum zakte af naar de onderste regionen en heeft volgende week de zware taak, uitgerekend bij koploper Genemuiden, daar verbetering in te brengen.

Berkum–SVZW, 30 november 2013
Eindstand: 2-3 (1-2)

 

Doelpunten: 8. Ruud Wellenberg (1-0), 37. Jordi Holtkamp (1-1), 45+2. Christian Cicek (1-2), 50. Kevin Aman (1-3), 58. Youp Kok (2-3)
Gele kaarten: Youp Kok, Pascal Diender, Chris van der Meulen (Berkum), Michael Wensink (SVZW)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Dirk Muis (46. Jasper van der Stouw) (84. Frank Hoolsema), Ruud Wellenberg, Yassine Assa, Pascal Diender, Jerrol Poot, Chris van der Meulen, Karim Chengachi, Youp Kok (88. Arjen Westrik)

Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Mirko Zwiers, Michael Wensing, Jordi Holtkamp (67. Bas Woesthuis), Caglar Uguz, Cenk Uguz, Christian Cicek (86. Ruud ter Heide), Jordi van Ek, Nigel Michels, Kevin Aman (75. Dewi Perik), Maurice Bartelds

 

Door: Th. Kölker 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Berkum laat het liggen tegen SVZW”

  1. Een uitstekend verslag weer van deze alom gewaardeerde scribent, dermate objectief beschreven, Zo vind je ze tegenwoordig niet vaak meer. Zeldzaam als een rooie gans!

Reacties zijn gesloten.