Wolf in Nederland?

Zwolle – Natuurvereniging KNNV Zwolle organiseert op donderdag 12 december een lezing in Doepark Nooterhof waarbij alle belangstellenden welkom zijn. Ecoloog en natuurfotograaf Erwin van Maanen van onderzoeksbureau EcoNatura zal spreken over de terugkeer van de wolf in Nederland.

 

In juli 2013 werd een doodgereden wolf gevonden bij Luttelgeest in de Noordoostpolder. Dat zorgde voor enige commotie. Was de wolf echt terug in Nederland? Afgelopen voorjaar werd een andere wolf met een cameraval vastgelegd bij de Duitse plaats Meppen, 10 km ten oosten van Emmen in Drenthe. Mogelijk lopen er al sinds enkele jaren een paar wolven heimelijk rond in Nederland. Dit kunnen wolven zijn uit groepen in Duitsland of Oost- en Zuid-Europa, die op zoek zijn naar een eigen leefplek en een maatje om zich te vestigen en voort te planten.

De wolf zal door roofdierdeskundige Erwin van Maanen objectief voor het voetlicht worden gebracht met beantwoording van belangrijke vragen als: zijn wolven gevaarlijk voor mensen en (landbouw)huisdieren, wat betekent de wolf voor onze natuur en kan de soort zich hier duurzaam handhaven? En wat kunnen we doen om vreedzame samenleving met de wolf te bewerkstelligen en conflicten te voorkomen op basis van ervaringen elders in de wereld?
 

Locatie: de Kruidwisch, Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5, Zwolle.

Aanvang: 20.00 u. Toegang vrij.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Wolf in Nederland?”

  1. Ik snap de hele ophef niet. De wolf hoort in Nederland en is nooit helemaal weggeweest. De wolf is veel slimmer dan de mens en weet zich doorgaans heel goed te verbergen voor de mens.

Reacties zijn gesloten.