College stelt namen nieuwe fietspaden vast

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders trekt een aantal straatnamen in en wijst nieuwe namen toe aan twee nog een te leggen fietspaden en een bestaand fietspad.
Aan het toekomstige fietspad (van Marsweg tot iets ten noordoosten van de Herfterwetering) wordt de naam Maslandenpad toegekend. Het toekomstige fietspad van het bestaande Westerveldse AA-pad tot het nieuwe Marslandenpad, krijgt de naam Westerveldse AA-pad. Aan de combinatie van het bestaande fietspad door het bos bij Zandhove en een toekomstig pad van de Hollewandsweg tot IJsselcentraleweg, wordt de naam Hoog Zuthemerpad gegeven. De volgende straatnamen worden ingetrokken: De Ceintuurbaanbrug: de loopbrug over de Ceintuurbaan bij het voetbalstadion is al weg. De naam bestond nog wel. De in 1972 benoemde Bonepadsweg is inmiddels helemaal ‘opgeslokt’ door de ontwikkeling in het kantorenterrein Oosterenk. De naam bestond alleen administratief nog.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi al die nieuwe namen.maar wil je echt fietsstad 2014 worden dan zul je de fietspaden ook beter moeten onderhouden door ze regelmatig te borstelen zodat ze bladvrij blijven en niet daardoor glad worden

  2. Aan de combinatie van het bestaande fietspad door het bos bij Zandhove en een toekomstig pad van de Hollewandsweg tot IJsselcentraleweg, wordt de naam Hoog Zuthemerpad gegeven.

    Het bestaande fietspad?
    Volgens mij mag daar niet gefietst worden op Zandhove of men moet dat pad tussen bos en nieuwbouw bedoelen?

Reageer