Bram ‘de Tank’ komt naar Zwolle

Na een goed Tourdebuut in 2005 kijkt Bram Tankink van het team Quick Step ook tevreden terug op de Tour de France van 2006 en die van 2007. Ondanks dat hij helemaal in dienst reed van de ploeg Quick Step – en met name van kopman en voormalig wereldkampioen Tom Boonen – eindigde hij als 40e in Parijs.

Woensdagavond 15 augustus komt de sympathieke Twent, die twee jaar terug een etappe in de Ronde van Duitsland won, naar het Peperbus Profspektakel in Zwolle. ”Vorig jaar heb ik ook in Zwolle gereden en dat is me goed bevallen. Ik wil er graag weer bij zijn,” zegt Bram Tankink, die komend seizoen de overstap maakt van Quick Step naar de Rabobank. ”Dat is geen gemakkelijke keus geweest. Rabobank kan in Nederland vergeleken worden met Quick Step in België. Bij de Rabobank krijg ik een vrijere rol dan bij Quick Step,” zegt de Tukker, die een tweejarige overeenkomst tekende.

Bram Tankink – bijgenaamd ‘de Tank’ – begon z’n carrière als mountainbiker en besloot in 1999, op advies van Han Vaanhold, om z’n geluk eens op de weg te beproeven. In 2000 werd hij kampioen van Nederland bij de espoirs, wat hem een profcontract bij de Belgische ploeg Domo Farm Frites opleverde. Na twee jaar stapte hij met een deel van de ploeg over naar Quick Step, z’n huidige sponsor. Ploegbaas Patrick Lefèvre besloot ‘de Tank’ opnieuw mee te nemen naar de Ronde van Frankrijk. De belangrijkste taak van Tankink was om supersprinter Tom Boonen in de finales naar de eindstreep te loodsen.

VrijbuiterBram Tankink is een vrijbuiter. In z’n jonge jaren deed hij niets liever dan ravotten en grenzen opzoeken. ‘Ik ben eens van ruim drie meter hoog uit een boom gevallen. Lachen, joh!’ Voordat hij met mountainbiken stopte was hij kampioen van Nederland bij de junioren geweest. Met heel veel plezier komt de prominente inwoner van Haaksbergen woensdag 15 augustus naar Zwolle. ‘Het Peperbus Profspektakel is met recht een spektakel. Er rijden altijd toppers en er staat altijd veel publiek langs de kant. We maken er met ons allen weer een mooi wielerfeest van.’

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer