Zwolle centrum voor jaarwisseling gratis Wi-Fi

Zwolle – Ondernemrsvereniging Citycentrum Zwolle en Zoranet zijn bezig om de binnenstad van Zwolle te voorzien van Wi-Fi acces points. Zo hangen er al acces – points op de Melkmarkt, Grote Markt en he tGassthuisplein. Het zijn kleine apparaatjes waar niemand last van heeft en welke passen in het straatbeeld en de gevelaankleding.

 

Oorspronkelijk lag het in de bedoeling om alle ongeveer 40 Wi-Fi access- points voor 1 december operationeel te hebben. Helaas is dat niet gelukt. De initiatiefbnemers hebben daarvoor instemming en toestemming nodig van de eigenaren, en dat kost extra tijd. Komende week worden er weer een aantal geïnstalleerd. De nieuwe planning is er op gericht dat de komende 2 weken de overige Wi-Fi acces points worden geplaatst. Daarbij is het van belang dat iedereen meewerkt. Wi-Fi werkt alleen goed als alle ca 40 Wi-Fi acces points zijn geplaatst. Het is net zo als met de oude kerstverlichting: als er 1 niet geplaatst kan worden dan werkt het niet. Niettemin vertrouwt Citycentrum erop dat alle betrokken ondernemers hun medewerking verlenen zodat we straks als eerste grote winkelstad Wi-Fi- free aanbieden onder de naam ZWOLLE FREE WIFI.

Zodra de Wi-Fi operationeel is zal Citycentrum bij de ingang van de stad banieren ophangen met de tekst Zwolle Free Wi-Fi. Ook ontvangen alle deelnemers van Citycentrum raamstikkers met Free Wi-Fi. Voor wat betreft dit laatste kunnen de initiatiefnemers  voor 100 euro per jaar hetzelfde netwerk ook in een winkel laten ophangen zodat bezoekers van het bedrijf niet hoeven over te schakelen op een ander netwerk. Inmiddels hebben zich hiervoor al ongeveer 25 ondernemers aangemeld.

Artikel delen:

Reageer