Berkum verrast koploper Genemuiden

Zwolle – VV Berkum heeft koploper SC Genemuiden in eigen huis op een verrassende maar verdiende 1-2 nederlaag getrakteerd. De thuisclub kwam snel op voorsprong maar had daarna te weinig verweer tegen de goed combinerende Zwollenaren.

 “Het was een domper dat we al na een paar minuten achter stonden maar we hebben het goed opgepakt, mijn complimenten aan de ploeg. Verdiend gewonnen en heel belangrijke punten gepakt,” stelde een tevreden Berkum-coach Roeland ten Berge vast. Collega Hans Schrijver van Genemuiden was het er mee eens dat zijn ploeg geen recht had op de winst. “In het eerste halfuur na rust hadden we een tweede goal moeten maken, daarna was het gebeurd,” aldus de verliezende trainer.

Doeltreffend
Genemuiden leek op een monsterzege af te stevenen toen Anne van der Kolk zijn ploeg al na enkele minuten op voorsprong zette. De middenvelder soleerde op links langs een paar tegenstanders en haalde van de rand van het 16-metergebied doeltreffend uit voor de snelle 1-0. Direct daarna hielp Genemuiden-topscorer Willem Lanjouw een geweldige kans om zeep door, na goed voorbereidend werk van Patrick Lip en Arjen Netjes, vlak voor het Berkum-doel hoog over te schieten.

Na dat eerste offensief kwam Berkum echter terug in de wedstrijd met af en toe fraaie en flitsende combinaties die er voor zorgden dat Jerrol Poot, Pascal Diender en Jason Huisman schietkansen kregen. Genemuiden-keeper Albert Flier greep echter telkens in met knappe reddingen waarmee hij zijn ploeg op de been hield. Nadat Van der Kolk, vrij voor de Berkum-goal, hopeloos naast had geschoten wist Berkum kort voor rust toch langszij te komen. Karim Chengachi schudde zijn tegenstander van zich af en speelde Chris van der Meulen aan die vervolgens Chengachi in staat stelde om met een mooie afwerking voor de 1-1 te zorgen. Heel Genemuiden protesteerde omdat er in eerste instantie sprake zou zijn geweest van buitenspel maar dat scheidsrechter Duindam wuifde alle bezwaren weg.

Slingers
Direct na de hervatting leek van der Meulen voor een Zwolse voorsprong te zorgen toen hij alleen op het Genemuiden-doel af kon maar doelman Flier maakte het hem zo lastig dat dat feest niet doorging. Twee minuten later leken de Zwolse slingers wél uit de kast te kunnen worden gehaald toen Van der Meulen, na knullig balverlies van Jasper Bremmer, weer alleen op pad kon maar nu ging zijn inzet naast. Genemuiden zette vervolgens aan voor een offensief waarbij de bezoekers op eigen helft werden teruggedrukt. Topschutter Lanjouw, die geen al te zekere indruk maakte, en captain Martijn Jansen faalden echter in het zicht van de haven. Een kwartier voor tijd waren de Zwollenaren trefzekerder. Het leek erop dat Karim Chengachi net binnen het strafschopgebied onreglementair werd gestopt maar de arbitrage liet doorspelen. De Genemuiden-defensie was echter kennelijk zo van slag dat Frank Hoolsema van de wanorde kon profiteren en Berkum met een 1-2 overwinning terug naar Zwolle kon.

Genemuiden heeft daarmee de koppositie in de Hoofdklasse C uit handen gegeven en Berkum is twee plekken gestegen naar een negende plaats. Volgende week hebben de Zwollenaren een mooie gelegenheid om op eigen terrein tegen VVOG, dat maar één puntje meer heeft, opnieuw goede zaken te doen.

SC Genemuiden-Berkum, 7 december 2013
Eindstand: 1-2 (1-1)

 

Doelpunten: 4. Anne van der Kolk (1-0), 38. Karim Chengachi (1-1), 75. Frank Hoolsema (1-2)

Gele kaarten: Frank Hoolsema, Yassine Assa, Jason Huisman (Berkum), Jeffrey de Visscher, Willem Lanjouw, Anne van der Kolk (Genemuiden)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Ruud Wellenberg, Yassine Assa (90+1. Jasper Koekoek) , Jerrol Poot, Frank Hoolsema, Pascal Diender, Chris van der Meulen, Karim Chengachi (90+3. Marc van der Meulen)

Opstelling Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes (46. Mike Koenders), Rainier Resokario (85. Jacco Riemens), Jasper Bremmer, Erik Rotman, Anne van der Kolk, Jeffrey de Visscher, Berry Halfwerk, Willem Lanjouw, Martijn Jansen, Patrick Lip (80. Sijmen Eenkhoorn).

 

Door: Th. Kölker 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zijn de van de meulentjes niet meer heilig bij Berkum. Maar liefst 3 minuten gespeeld,en vorige week al in het 2e

 2. Heb net het verslag op tv oost gezien, ik weet niet welke wedstrijd de verslag schrijver gezien geeft, maar het was zwaar onverdiend. En zeker een buitenspel goal.

 3. @Genemuiden

  Ga je altijd af op een samenvatting? Wel eens over nagedacht dat dit misschien geen goed beeld geeft over de wedstrijd?
  Zie twitter van SC genemuiden: "Genemuiden verliest met 1-2 van berkum dit mag verdiend genoemd worden#genber"
  Ook de supporters van Genemuiden waren het hier mee eens.

 4. @ Genemuiden

  Dat was zeker buitenspel. Een gelukje voor Berkum.
  Maar zegt dat iets over wel of geen verdiende overwinning?

  Berkum had het betere van het spel, domineerde het grootste deel van de wedstrijd, dus kijk niet zo door een gekleurde bril…

 5. @berkummer

  Jij kijkt door een zwart witte bril, maar gefeliciteerd hoor, waarom speelt Marc vd Meulen niet meer?

 6. Genemuiden begon als een speer en leek af te stevenen op een grote overwinning. In de tweede helft hadden ze enkele goede kansen, maar Berkum had betere kansen die verprutst werden op die tweede goal na. Sneu om naar de scheidsrechter te wijzen. Deze floot veel, maar niet in een richting. Genemuiden kreeg veel vrije trappen mee en een smerige overtreding die met rood bestraft had moeten worden, werd met geel afgedaan. Als de ploeg zo ontdaan is van de eerste tegengoal dat ze niet meer kunnen voetballen, dan hebben ze door de eigen mentaliteit verloren.

Reacties zijn gesloten.