Drietal steelt tablet uit café Zwolle

Zwolle – Op woensdagmiddag 11 september wordt door drie jongemannen een tabletcomputer gestolen uit een horecagelegenheid aan de Voorstraat. Het café was op dat moment niet geopend. De drie zijn vastgelegd door bewakingscamera’s. Wie kent of herkent hen? Bel de politie gratis met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000.

https://youtu.be/0DJZaFnpIh4

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “Drietal steelt tablet uit café Zwolle”

  1. “Het café was op dat moment niet geopend”

    Ik zie ze toch gewoon via de deur naar binnen lopen op het filmpje.
    Misschien waren ze toch geopend??

    Gelukkig zijn het wel drie blanke jongens dit keer 😉

  2. Ik snap ook echt niet, dat het zo lang moet duren voordat die beelden vrijgegeven worden. Echter, daar zijn al vaker vragen over gesteld….zou daar ook eens een antwoord op kunnen komen?

  3. Volgens mij heeft dat ermee te maken dat de politie de zaak eerst met minder ingrijpende middelen probeert op te lossen. Vanuit het proportionaliteit en subsidiariteitsbeginsel. Al weet ik niet of het vrijgeven van beelden daar wettelijk aan gebonden is. Ik vind het wel goed dat er een afweging plaatsvindt, ook al zegt een onderbuikgevoel dat ze het er zelf naar heb ben gemaakt. Ik vind klakkeloze inzet van ingrijpende opsporingsmiddelen een groter risico voor de samenleving, dan de diefstal van een tablet.

  4. Precies, 3 man voor de rest van hun leven op de openbare strafbank zetten, waar het publiek ze wel even zal veroordelen, is buitenproportioneel voor het stelen van een tablet.

  5. Ja, dat vind ik. Ja, ze moeten op de blaren zitten. Flinke boete, misschien nog wat dienstverlening. Maar niet de komende 10~20 jaar overal waar ze komen. Dat een nieuwe relatie niet gebeurt. Dat ze die baan niet krijgen. Dat ze met de nek worden aangekeken bij de nieuwe sportvereniging. Etc. etc. etc.

    Ze jatten een tablet, ze plegen geen moord. Helaas zijn de voorbeelden die ik geef nu wel het mogelijke gevolg.

    Ik vind niet dat iemand 10 jaar na dato nog steeds veroordeeld dient te worden, en dat gebeurt wel na het tonen van beelden.

  6. Kees ik nu tussen de regels door dat het jatten van een tablet niet zo heel erg is???? Het maakt niet uit wat je jat, je moet gewoon met je tengels van andermans spullen afblijven.

  7. Niet erg genoeg om 10+ jaar voor gestraft te worden ja. Net zoals moord erger is dan fraude. Of dat verkrachting erger is dan zonder rijbewijs rijden.

  8. Deze persoon lijkt verdacht veel op diegene die toen bij las Rosas een mobieltje in zijn broek stak.En nu een tablet onder zijn trui.

  9. Als snel duidelijk is dat zij echt degenen zijn die het meegenomen hebben, mogen ze van mij direct met hun bakkes op tv/internet. Dit is niet iets dat je ‘overkomt’. Je kiest er willens en wetens voor om iets te jatten.

  10. Totdat het japser zelf overkomt dan praat ie wel anders. Gewoon met je tengels van andermans spullen afblijven, dan kom je ook niet op internet of tv in opsporings programma,s. Simpel zat.

  11. Plantje, wie zijn billen brand moet op de blaren zitten, klinkt natuurlijk logisch. Maar de strekking van het publiceren van beelden gaat verder. De opsporing op zich moet geen zwaarder effect hebben dan de straf zelf. Daarmee reduceer je het strafrecht tot een mosterd-na-de-maaltijd formaliteit.

    Wat Benji zegt klopt vooralsnog, ik denk vooral omdat er momenteel nog zorgvuldig mee omgegaan wordt met de afweging of beelden wel of niet worden gepubliceerd. Doet men dat niet, dan staan er binnen de kortste keren ook de verkeerden op. Opsporing is nog geen bewezen schuld. Ik vind dat de huidige snelheid waarmee technologie zich ontwikkeld en waarmee wetten daarop worden aangepast, reden om eerder extra zorgvuldig te zijn met het publiceren van beelden.

  12. Die ene met die roze schoenen wat een lul zeg, zelfs Gordon zegt daar nee tegen kan toch niet.. Alhoewel zou je zo iemand niet meteen ergens van verdenken…
    Hoop dat die drie opgepakt en ook gestraft worden!!!

  13. @benjie ook als iemand wat van mij jat, dient diegene gestraft te worden, maar wel proportioneel. Er zijn mij in mijn leven een stuk of zes fietsen gejat, daar baal ik nog steeds van. Maar de daders daarvan hoeven van mij echt niet de rest van hun leven achtervolgd te worden door de beelden van die diefstal.

  14. De reden waarom jij er zo makkelijk over denkt Japser is precies de motivatie voor deze crimineeltjes om door te gaan. En als ze gepakt worden? Dan met een kwade blik naar huis sturen, een cursus laten doen, een werkstrafje misschien. Daar blijft het dan wel bij.

  15. Tegenwoordig mag je stelen hoor. Nog niet Zo lang geleden is er ook een schaal gestolen bij Pec. Wordt of is ook nog niet bestraft.
    Aanpakken die gasten!

  16. @vdberg Ik zie gewoon WEL een nuance tussen verschillende soorten criminaliteit. Als je mensen voor diefstal al levenslang geeft, wat geef je mensen voor verkrachting dan? Of voor moord? Ontvoering? Want vergis je niet, die beelden verdwijnen niet, dus die blijven je je hele leven achtervolgen.

  17. Dat klopt Japser die beelden blijven je je hele leven achtervolgen en zul je dan goed moeten nadenken of je dan zoeits nog een keertje gaat doen of niet….
    Wat me betreft moet de wet veranderen….
    Zolang in de politiek mensen blijven zitten met dezelfde gedachten als Japser en andere landgenoten met die softe aanpak blijft al dat tuig hier komen en WETENDE dat je hier geen echte straf krijgt maar voor paar dagen gaat zitten en dan weg mag, gaat het steeds erger worden..
    Harder aanpakken dat soort gasten….

  18. Voorbeeldje voor Jasper : er word ingebroken bij hem in zijn appartement en veel kostbare en dierbare spullen worden van hem gejat. Hij heeft bij zijn deur een camera hangen die de inbrekers opgenomen heeft. Er zijn duidelijke beelden van. Na drie vier maanden heeft de politie nog geen spoor van de daders en wil de camera beelden gebruiken. Nee zegt Japser dan want dat is zo zielig voor die lui ze krijgen daardoor voor hun leven een stempel opgedrukt. En het zijn gewoon maar wat spullen. De verzekering betaald niet uit omdat ie niet mee werkt en de daders blijven vrij rond lopen.

  19. @br suggereer jij nou dat criminelen, of iig dieven alleen maar van elders komen, dat die hier niet geboren worden? Serieus?

    @benjie nee, dat zeg ik helemaal niet. Ik zeg dat die camerabeelden niet direct de volgende dag in het openbaar gebracht mogen worden. Pas als andere opsporingsmiddelen zijn uitgeput.

  20. Precies. Mul heeft dat heel mooi verwoord. We leven – gelukkig – in een rechtstaat. de rechter beoordeelt en spreekt de strafmaat uit. Het tonen van videobeelden kan een middel bij de opsporing zijn, maar niet te snel. Het klinkt wel efficient om de beelden meteen op het net te zetten, maar er zitten grote nadelen aan.
    Er is geen verdediging, geen nader onderzoek en mensen zonder kennis van de feiten en achtergronden gaan (ver)oordelen. Er zijn genoeg voorbeelden waar dat fout of uit de hand is gelopen. Een filmpje van de onschuldig persoon bij een pinpasdiefstal, pestende pubers die moeten onderduiken vanwege bedreigingen, die man die betrokkenheid had bij het verpakte lichaam bij de Passiebloem werd al van moord beschuldigd, terwijl daar nu vraagtekens bij zijn etc.
    In mijn naiviteit dacht ik altijd dat de mensheid zich voorwaarts ontwikkelt. Ik kom er steeds meer achter dat er grote groepen zijn die voorstander zijn van eigenrichting en voor wie geen enkele straf voor n’import welk misdrijf zwaar genoeg lijkt zonder dat ze blijk geven van enig denkwerk over de motieven daarvoor of de effecten ervan.

  21. Hoewel ik van de ene kant ben voor “als duidelijk is dat iemand iets uitvreet en dat is vastgelegd op camera mogen die beelden best vrijgegeven worden” snap ik ook dat voorzichtigheid geboden is.

    Zo is onlangs iemand die leek op de zogenaamde “ponypletter” behoorlijk het leven zuur gemaakt. En ook komen er op Facebook wel eens foto’s van iemand voorbij waar dan de tekst bij staat dat het een pedofiel is. Het enige dat op de foto te zien is is gewoon iemand in een auto. Weinig bewijs…

  22. Exact, Plantje. Het zal je maar gebeuren. Een straf moet ook proportioneel zijn en eindig. Door internet hebben mensen die een misstap hebben begaan soms geen leven meer. Je kunt makkelijk zeggen “eigen schuld”. Het kan jezelf ook gebeuren of je kind of een vriend. Dan hoop je ook dat je na de straf verder kunt met je leven.

  23. Maar ik sta er wel nog een beetje dubbel in hoor. De voorbeelden die ik noemde betrof mensen die ook daadwerkelijk onschuldig zijn.

    Maar als je duidelijk op camera vastgelegd bent terwijl je iemand naar het eind van zijn leven staat te schoppen denk ik dat je het niet meer hebt over dat “het je gebeurt”.
    Tijdje geleden bij Pauw en Witteman geloof ik… zat zo’n jochie aan tafel vrolijk te verkondigen dat hij het slachtoffer wilde helpen. Terwijl je op de videobeelden toch duidelijk ziet dat hij rake klappen en gerichte karatetrappen uitdeelt… Als je dan achteraf nog volhoudt dat je iemand wilde helpen…

  24. Soms zijn er heel duidelijke voorbeelden, vaak niet. Meestal heeft de ‘dader’ ook een verhaal. Bijvoorbeeld de persoon die met een buks op kinderen schoot en waarvan later bleek dat hij maandenlang zwaar getreiterd was door die kinderen. En dat de ouders niet aanspreekbaar waren en hij prive in moeilijke omstandigheden verkeerde. Praat het niet goed, maar plaatst het wel in perspectief.
    Het is aan het OM om dat uit te zoeken en aan de rechter om te beslissen. De straffen zijn hier, itt wat velen denken, niet licht. En onderschat ook de imapct van een werkstraf niet.

  25. Gewoon bellen als je weet wie het zijn. Hoe simpel kan het zijn.
    En dan zie ik reacties als “…Maar als je duidelijk op camera vastgelegd bent terwijl je iemand naar het eind van zijn leven staat te schoppen…”
    Dan haak ik af. Helaas ik weet ook niet wie het zijn.

Reacties zijn gesloten.