Pieter Weening naar Profspektakel in Zwolle

Pieter Weening is vastgelegd voor het Peperbus Profspektakel, dat woensdagavond 15 augustus in de Zwolse binnenstad gehouden wordt. Weening won twee jaar geleden de achtste etappe in de Tour de France door de Duitser Andreas Klöden met minimaal verschil in de sprint te verslaan. De overwinning van Weening zou wel eens de kleinste Touretappe-overwinning ooit kunnen zijn geweest. Met het blote oog en met de finishfoto was er geen verschil waarneembaar. Volgens de website van de Tour de France bepaalden sensoren die op iedere fiets zijn aangebracht de winnaar. Weening zou zijn medevluchter met 0,0002 seconden zijn voorgebleven.

Weening was in 2005 de opvolger van Servais Knaven, die in 2003 de laatste Nederlandse etappewinnaar was in de Ronde van Frankrijk.
Naast de winst in genoemde etappe van de Tour de France won Pieter Weening in 2005 ook een rit in de Ronde van Polen. Zaterdagavond in Steenwijk werd hij uitgeroepen tot strijdlustigste renner. Pieter Weening was bij nagenoeg alle ontsnappingen in het door Michael Boogerd gewonnen criterium betrokken. In de jongste Tour de France eindigde de Fries, die als klimmer te boek staat, als 128e in het eindklassement. In het dinsdag door de Spaanse Tourwinnaar Contador gewonnen criterium in Surhuisterveen eindigde Weening achter Girowinnaar Danilo di Luca als derde.

Artikel delen:

Reageer