Honden verwaarloosd in Zeeheldenbuurt

Vorige maand is er een proces-verbaal uitgereikt aan twee hondenbezitters in de Zeeheldenbuurt in Zwolle. Zij zijn in het bezit van twee honden. De politie kreeg een melding binnen van een verontruste burger. Deze persoon maakte zich zorgen over het welzijn van de dieren en nam contact op met de politie.

Twee hondengeleiders hebben de melding in behandeling genomen en zijn gaan kijken bij de honden. Deze honden bleken inderdaad niet de zorg te hebben gehad die ze wel nodig hebben en verdienen. Zo lagen er hondenuitwerpselen en hadden de dieren geen water. Aangezien deze mensen al eerder een waarschuwing hebben gehad is er nu proces-verbaal tegen ze opgemaakt. De politie zal regelmatig een kijkje nemen of de honden nu wel de zorg krijgen die ze nodig hebben. Mochten de hondeneigenaren u weer in de fout gaan dan zullen de honden hoogstwaarschijnlijk in beslag worden genomen.

Mocht u zelf ook uw twijfels hebben of die hond (of een ander dier) bij u in de buurt wel goed verzorgd wordt, laat het dan weten aan de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem (via Meld Misdaad Anoniem) melding doen wanneer u vermoedt dat er dieren verwaarloosd worden of mishandeld. Dit kan via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Hey ik ben het eens met je, joop!
    Ik snap ook niet dat de eerste keer er al een waarschuwing is geweest en dan nu een proces verbaal… Dan hebben ze dus nog ?©?©n kans, begrijp ik?
    Waarom moet er in alle situaties waar mensen of dieren bij betrokken zijn eerst ongelukken gebeuren voor er gehandeld mag worden in Nederland?
    Ik kan me best indenken dat je bijvoorbeeld niet helemaal weet hoe je bepaalde dieren moet verzorgen en dat je daar een waarschuwing voor krijgt, maar een dier geen water geven??? Zouden zij zelf ook niet drinken soms?


    ⚠️ Meld

Reageer