CU Zwolle verrast met scheurkalender

Zwolle – De ChristenUnie verspreidt de komende weken bijna 4000 unieke ‘verkiezingsscheurkalenders’ over Zwolle. De scheurkalender – die loopt van 1 januari tot de verkiezingen op 19 maart – is een cadeautje aan alle Zwollenaren. Op die manier wil de ChristenUnie met zoveel mogelijk Zwollenaren aftellen naar de verkiezingen.

scheurkalender.jpeg 

Lijsttrekker Gerdien Rots overhandigde de eerste scheurkalender afgelopen maandag aan Zwollenaar en partijleider Arie Slob. “De scheurkalender is leuk om op te hangen en elke dag te volgen. Een handig hulpmiddel om je voor te bereiden op de verkiezingen,” vertelt lijsttrekker Gerdien Rots. “Zo verkleinen we de afstand die veel mensen ervaren richting de politiek. Een cadeautje van ons aan elke belangstellende Zwollenaar.” Op de 78 pagina’s wordt politieke inhoud afgewisseld met cartoons, puzzels, recepten en Bijbelteksten.

gerdien_rots_en_arie_slob.jpg 

“Daarmee is het een aantrekkelijke scheurkalender voor iedere keuken of toilet,” vindt lijsttrekker Rots. “Een cadeautje van ons aan iedere Zwollenaar.”Inwoners van Zwolle kunnen de verkiezingsscheurkalender gratis aanvragen. In de eerste paar dagen werden er direct een paar honderd besteld. Belangstellenden kunnen terecht op www.christenuniezwolle.nl.

Arie Slob liet weten blij te zijn met het lokale initiatief. “Het verkleinen van de afstand tussen burgers en politiek begint met uitleggen waar je als politici mee bezig bent. De scheurkalender laat zien dat we graag met heel Zwolle naar de verkiezingen toeleven.”

In de scheurkalender komen onder meer predikanten Henk Stoorvogel (VEZ), Jos Douma (gereformeerd vrijgemaakte kerk), Erwin de Fouw (Evangelisch- Lutherse gemeente) en pater Jan Laan (Dominicanenklooster) aan het woord. Ook voor vertegenwoordigers van de voedselbank, basisschool De Wendakker en de Zwolse markt is in de kalender plaats gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. @Pjotr ja, of aan matchbox autootjes voor hun zoontjes. Of aan kopjes koffie aan het eind van de middag bij Dunnink. Of aan nieuwe gipsplaten. Of aan confetti.

  Het is hun geld. Laat ze lekker zelf even bepalen hoe ze dat uit geven.


  Maak melding

 2. @Pjotr Door belangeloze medewerking van heel wat mensen, sponsoring door bedrijven en de vrijwille bijdragen die mensen leveren bij het bestellen de scheurkalender, kan die zo goed als kostenneutraal worden uitgegeven.


  Maak melding

 3. @pjotr dat vind ik nu echt onzin! Dat zou betekenen dat iedereen die wat te besteden heeft niets meer kan/mag doen, omdat het beter is dit geld tbv de voedselbank te storen. Volgens mij doen de raadsleden van CU erg veel goed werk voor de kwetsbare Zwollenaren in de stad.


  Maak melding

 4. Ik heb hem toch maar niet besteld toen ik op de site zag dat er predikanten en bijbelteksten opstaan naast de kandidaten van CU. Maar op zich een heel goed idee, waarvan ik zou hebben gewild dat het een gezamenlijk initiatief was geweest van de deelnemende partijen. Elke dag een kandidaat die zich voorstel met tussendoor per onderwerp de standpunten van de verschillende partijen. Dat helpt om de ideeen over het voetlicht te brengen.


  Maak melding

 5. Ja inderdaad, goed idee voor de volgende keer. De predikanten vervangen we dan door cabaretiers en naast de bijbelteksten voegen we ook teksten uit andere heilige boeken toe. Dan hebben we zoveel stof dat het wel een jaarkalender kan worden.


  Maak melding

 6. Ik vind het een goed initiatief van een club mensen die er voor gaan en op een prettige manier anderen in hun waarde ,ook al hebben ze andere idealen.


  Maak melding

Reageer