Aanleg bouwroute Hanzelijn van start

In opdracht van ProRail start aannemersbedrijf Dura Vermeer aanstaande maandag 13 augustus met de aanleg van een tijdelijke bouwweg. Deze weg is nodig voor de bouw van een nieuwe spoorbrug over de IJssel. Dit als onderdeel van de Hanzelijn van Lelystad naar Zwolle. De route voor het bouwverkeer loopt via de Zuiderzeelaan en vervolgens achter het gebouw van NS-vastgoed langs, onder de IJsselallee door en over de groenstrook richting Schellerdijk. Deze groenstrook ligt tussen de Parallelweg (het fietspad) en het rangeerterrein.

De start van de aanleg was aanvankelijk gepland op 2 juli 2007. Door vertraging in het vergunningstraject verschuiven de werkzaamheden naar maandag 13 augustus 2007. De werkzaamheden bestaan uit het vrijmaken van de terreinen, het maken van een tijdelijk bruggetje over de watergang, de (ver)plaatsing van hekwerken en het aanleggen van de bouwweg zelf.

Naar verwachting is de bouwweg half september 2007 klaar. Via deze route wordt eerst gedurende enkele maanden zand vervoerd naar de locatie van de nieuwe spoorbrug. Het zandlichaam waarop het spoor komt, de grondterp, heeft vervolgens op deze plek nog een jaar nodig om in te klinken. Daarna zal de weg voor de bouwwerken worden gebruikt. Naar verwachting zal de bouwweg blijven liggen tot het gereedkomen van de spoorbrug in 2012. Het fietsverkeer kan gedurende deze periode gewoon gebruik blijven maken van het fietspad.

ProRail heeft zeven alternatieve routes voor de bouwweg aan de gemeente Zwolle gepresenteerd. De nu gekozen route is als beste uit de bus gekomen, onder meer vanuit het oogpunt van veiligheid voor fietsers.

Artikel delen:

Reageer