Sportieve evenementen aan elkaar verbonden

Zwolle – NL Coach en NOC*NSF organiseren vrijdag het Nationaal Coachcongres in het Landstede Sportcentrum. Sportcoaches van Nederland spreken met elkaar over leidinggeven met als doel samen met de sporter tot een topprestatie te komen.
Op dezelfde dag organiseert het CSE (Centre for Sports & Education) een zogenaamde Coach Tour waarbij de studenten in de zaal, naar voorbeeld van het TV-programma College Tour, bekende coaches kunnen bevragen. Onderwijsorganisatie Landstede biedt haar leerlingen en studenten volop mogelijkheden om van deze sportieve evenementen te profiteren.
Op de gastenlijst van het coachcongres staan onder meer Guus Hidding, Foppe de Haan, Toon Gerbrands, Robin van Galen, Cor van der Geest, Cees Vervoorn, Robert Eenhoorn, Bart Veldkamp, Gido Vermeulen, Henk Gemser, Charles van Commenee, Henk Kraaijenhof, Peter Blangé en Marianne Timmer. De sportcoaches laten zich tijdens het congres inspireren door de wereld van krijgsmacht en dans. Bij de uitvoering van het NL coach congres zijn een kleine 100 studenten van verschillende Landstede MBO opleidingen betrokken, om de bijeenkomst succesvol te laten verlopen. Landstede legt bij voorkeur de nadruk op het leren buiten het klaslokaal en wil het leren voor mbo’ers daarmee praktijk gerichter en aantrekkelijker maken. Dit project sluit daarop aan. Tijdens de Coach Tour, die plaatsvindt op het CSE, gaan studenten van de opleiding Sport & Bewegen-trainer/coach en leerlingen van het CSE de coaches Cor van der Geest (judo) en Robert Eenhoorn (honkbal) bevragen op verschillende aspecten van het coach zijn. De jongelui hebben in de voorbereiding nadrukkelijk gekeken naar de ervaringen die deze toptrainers hebben. Ze hebben een flinke verzameling vragen verzameld. Rondom de beide evenementen gaan medewerkers van Landstede met elkaar het gesprek voeren over leiding geven. Zij laten zich inspireren door de sprekers tijdens de plenaire opening van het NL coach congres.

Artikel delen:

Reageer