Sperweruil Nelson heeft er genoeg van

Zwolle – De Sperweruil is alle belangstelling voor zijn aanwezigheid in Zwolle zat! De uil, die onder de vogelaars de naam Nelson draagt, heeft een aantal Zwolse hulptroepen ingeschakeld om wat rust rondom zijn verschijning te creëren. Het doel is om in alle rust een uiltje te knappen.

13-12-2013_voor_vogelaars_verboden_toegang_02.jpg 

Media uit Twente liet zich vrijdagavond verleiden, nadat iemand op Twitter had geroepen dat Nelson tegen een vrachtwagen was gevlogen: dood!! Het kwam groots in het nieuws bij TV Twente. Niets bleek zaterdagmorgen minder waar. Nelson vindt het sinds 24 november machtig leuk in Zwolle, vindt de meeste muizen in de omgeving van de Marsweg, vliegt vrolijk in het rond, maar is de immense belangstelling nu wel zat. Je zou er ongelukken van krijgen…. !!?

13-12-2013_voor_vogelaars_verboden_toegang_03.jpg  

13-12-2013_voor_vogelaars_verboden_toegang_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Het is allang niet meer zo’n hype als in de eerste 2 weken, er staan nu geregeld een handje vol mensen, niet meer de drommen vogelaars en belangstellenden van het begin.  Maak melding

 2. Ik vind het wel bijzonder dat zo’n exotisch exemplaar zolang op dezelfde plek en zichtbaar blijft. Ik ben geen vogelaar, maar vind het altijd wel leuk als ik iets bijzonders zie zitten. Uilen zie ik echter nooit. Dat kan aan mij liggen, of kan de aanname misschien toch kloppen dat dit misschien een ontsnapt exemplaar is dat gewend is aan mensen?


  Maak melding

 3. Uilen zie je bijna nooit omdat ze ’s nachts actief zijn. Dit is een dagactieve uil!
  Tukker, stel je niet zo aan en laat je niet zo kennen. Het is overduidelijk een ludiek bericht.


  Maak melding

 4. Er zijn wel betere voorbeelden van de rellerigheid van RTV Oost of van zelf “nieuws maken”. Helaas worden vrijwel alle media gekenmerkt door sensatiezucht en incidentenjournalistiek. Het is ook wat de mensen willen lezen. De aanwezigen op WLZ schieten ook omhoog als er iets spectaculairs gebeurt. Soms zit nieuws en sensatie ook dicht bij elkaar.
  Dit bericht (waar in stond dat het onbevestigd was) toont eerder het gevaar aan om te snel af te gaan op sociale media. Zou het wel waar zijn geweest, dan was het natuurlijk gewoon ‘nieuws’. Nu een blunder. RTV Oost had er beter aan gedan om het eerst te checken. Helaas worden vrijwel alle media gekenmerkt door sensatiezucht en incidentenjournalistiek.
  Maar dit alles was niet de achtergrond van mijn opemrking van 15.34 uur, zoals je ook wel weet.


  Maak melding

 5. Ik las het, Emiel. Wel bijzonder dat dir nu de 3e bijzondere vogelsoort is die hier in d buurt te zien is. Misschien iets voor een toerisme-impuls? Naast cultuur en culinair, nu ook natuur.:)


  Maak melding

 6. Er zitten in de buurt wel vaker zeldzame soorten vogels, maar vaak betreft het kleine bruin/groene vogeltjes…zoals de Swinhoes boszanger te Kamperhoek. Voor de massamedia niet zo interresant als een uilensoort. Ze spreken minder tot de verbeelding.  Maak melding

 7. Wie komt zijn nest nog uit voor een klein uiltje? Ik zag op twitter een fotootje voorbij komen waarop te zien was dat de zeearend weer in de Vreugerijkerwaard aan het vissen was. (Bron)  Maak melding

Reageer