Vrienden van de Herberg worden Dwarsligger

Zwolle – Op zaterdag 14 december 2013 vond in de WRZV Hallen de 9e Dwarsliggersavond plaats. Deze avond, georganiseerd door Carnavals Vereniging Net éhm Anders uit Zwolle, trok weer veel belangstelling. Bijna alle verenigingen uit Zwolle en omstreken woonden deze avond bij.

Nadat de aanwezige carnavalsverenigingen officieel waren opgekomen en de Hoogheden en Adjudanten de persoonlijke onderscheiding van Prins Malle Japie I in ontvangst hadden genomen, was het de beurt voor Tante Kippe. Met een spetterend optreden, met o.a. haar nieuwe nummer “Feesboek” bracht zij de stemming er goed in. Voordat om 23.11 uur de bekendmaking was van de 9e Zwolse Dansgarde, waren er nog optredens van: Dansmariekes van verschillende Zwolse Carnavalsverenigingen, Dansgarde Eddy’s Angels, De Oeledots, DJ. Hans K. Om 23.11. uur was het dan zover, de bekendmaking van de 9e Zwolse Dwarsligger. De 9e Zwolse Dwarsligger gaat dit jaar naar “Stichting Vrienden van de Herberg”.

 

Daklozenopvang De Herberg in Zwolle is een bijzondere daklozenopvang. Rode draad: niemand op straat. Iedereen is welkom in De Herberg.

Stichting Vrienden van de Herberg stelt zich ten doel om die rode draad voor nu en voor de toekomst te waarborgen. Door fondsen en donateurs te zoeken en te werven, door geld in te zamelen en door de uitgave van de Herbergkrant. De inkomende gelden worden goed besteed. Aan mensen die geen geld hebben om kleding te kopen of naar de tandarts te gaan. Aan een kerstdiner voor de minima, of aan een bijdrage voor de Voedselbank. Of aan mensen die hun onderdak in de Herberg even niet kunnen betalen. Lezers van de Herbergkrant en donateurs worden geregeld op de hoogte gehouden van de inkomsten en uitgaven van de Stichting Vrienden van de Herberg.

Joop van Ommen en Fred Eikelboom, bestuurders van Stichting Vrienden van de Herberg, namen deze prijs in ontvangst.

Carnavalsvereniging Net éhm Anders heeft zich voor dit carnavalsjaar, 2013-2014, ook verbonden aan dit doel. Zij proberen dit jaar veel geld in te zamelen.. De opbrengst van de actie van CV Net éhm Anders en wij hopen dat meerdere carnavalsverenigingen zich hierbij aansluiten,  is bedoeld voor het aanschaffen van extra bedden en matrassen voor de uitbreiding van de opvang van de Herberg.

Na de uitreiking was het tijd voor een optreden van zangeres “Hanneke”. Rond 01.00 uur werd de avond beëindigd en kon C.V. Net éhm Anders terug kijken op een geslaagde avond.

 

C.V. Net éhm Anders wenst iedereen fijne kerstdag toe en een goed, gezond en carnavalesk 2014.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Een geweldige, gezellige en goed georganiseerde carnavalsavond door Net ehm Anders. Leuke acts en goed optreden van Hanneke. En natuurlijk super dat de “Dwarsligger” 2014 naar de Vrienden van de Herberg is gegaan!


    Maak melding

Reageer