Getuigenoproep

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: Op vrijdagmiddag 3 augustus, rond 14.45 uur, heeft een 12-jarige meisje uit Zwolle een klap in haar nek en tegen haar oor gekregen van een onbekende scooterbestuurder en bijrijdster. Het meisje fietste met een vriendinnetje over het fietspad aan de Haersterveerweg (in de richting van de Agnietenberg) toen een jongen en een meisje op een gele scooter hen tegemoet kwamen rijden en hun inhaalde. Kort daarna hoorde ze dezelfde scooter terugkomen en voelde ze plotseling een klap in haar nek en gelijk daarop voelde ze ook een klap tegen haar oor.

Het meisje heeft aangifte gedaan van mishandeling. De signalementen van de scooterrijder en zijn bijrijdster luiden als volgt: de bestuurder van de
gele scooter is een blanke jongen van circa 18 jaar met donkerblond haar
en een normaal postuur. Zijn bijrijdster heeft een lichtgetint uiterlijk, een normaal tot dun postuur en heeft donkerbruin steil haar en is ook circa 18 jaar. Mocht u getuige zijn geweest van dit voorval dan verzoekt de politie u contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het volgende wil ik even kwijt: de jeugd heeft totaal geen besef meer wat wel en niet kan. Ze gedragen zich als kleine terroristen. Er zijn maar een paar zaken die kunnen helpen en dat is zwaarder straffen en de politie meer bevoegdheden cq gezag geven. Ik vraga mij dan ook sterk af of onze kinderen nog veilig in Zwolle over straat kunnen? Trouwens dit geldt niet alleen voor kinderen……… Kom op Zwolle zet je in voor en veilige stad.  ⚠️ Meld

 2. Snap je frustratie, maar zwaardere straffen lost niks op.
  Dat de politie er korter op moet gaan zitten lijkt mij wel een oplossing, maar de middelen om iemand op te sporen en aan te houden zijn hier wel toerijkend genoeg lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 3. Ja zeker leer je dat van je ouders, maar vlak ook de invloed van vrienden, van stoer doen samen, niet uit. En…vroeger zijn we allemaal jong geweest, dus we weten hoe het werkt. 8)8)

  De maatschappij veranderd, maar de basis (wat goed en fout is) krijgen de meeste kinderen toch zeker wel mee. Al zitten er natuurlijk altijd wel een paar bij die het ‘minder’ geleerd hebben en zij fungeren dan gelijk als ‘het voorbeeld dat de jeugd niet meer deugd’.


  ⚠️ Meld

 4. @Marleen:

  En…vroeger zijn we allemaal jong geweest, dus we weten hoe het werkt.

  Nee, Marleen, dat zie je fout: niet iedereen heeft regels willen overtreden vroeger… (ik was vroeger zo braaf als de pest, heb dat later pas goed gemaakt ;D)

  Al zitten er natuurlijk altijd wel een paar bij die het ‘minder’ geleerd hebben en zij fungeren dan gelijk als ‘het voorbeeld dat de jeugd niet meer deugd’.

  Precies, dat deed jij dus ook 😉


  ⚠️ Meld

 5. @Marianne
  Je hebt ook gelijk, maar als ouder probeer je zo veel mogelijk goede dingen aan je kind mee te geven, ze alle goeds te leren, voorbeelden aan te dragen wat verkeerd is. Zelf ben ik ook akelig braaf geweest, maar heb het toch een beetje nog proberen goed te maken 😉 MAAR…er is een grens aan wat kan en wat niet kan en die heb ik nooit overschreden, mishandelen ed vind ik gewoon niet kunnen. En dat leer ik ook mijn eigen kinderen. Mijn en dijn principe zeg maar. Ok we zijn allemaal jong geweest, maar er zijn grenzen!


  ⚠️ Meld

 6. Ja, bij mij gaan gewoon de haren overeind staan als mensen zeggen “we zijn allemaal jong geweest” en dat daar dan volgens hen automatisch bij hoort dat je dingen uitgevreten hebt die niet door de beugel konden en nog niet kunnen. Dat is dus ook voor een gedeelte niet waar bij sommige mensen. Ik hoop zelfs bij de meeste mensen, maar dat kan ik natuurlijk net zo goed niet beoordelen.
  En inderdaad: een kind moet wel (‘foute’) dingen kunnen doen, zonder dat daar altijd straf op volgt, van fouten leer je ook, maar er zijn inderdaad grenzen en niet iedere ouder heeft daar de tijd voor of neemt daar de tijd voor om het goede aan of het slechte af te leren. Helaas.


  ⚠️ Meld

 7. @Marianne, ‘k bedoelde ermee te zeggen: We zijn allemaal jong geweest, dus we weten hoe verleidelijk dingen soms kunnen zijn, maar dat geeft ons nog niet het recht om alles ook maar te gaan doen! Nu als ‘volwassene en voorbeeld voor je kinderen’ laat je het meestal wel uit je hoofd, maar word er al heel snel gewezen naar jou eigen kinder(en) en dat kriebeld dan weer.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.