Internaat Prinses Margriet actief voor Filipijnen

Door Redactie

Zwolle – Woensdag 13 november jl. werd in het nieuws bekend gemaakt dat er als gevolg van de natuurramp op de Filipijnen een grote actie georganiseerd zou worden door de gezamenlijke omroepen. De oproep om iets te doen voor de Filipijnen heeft ook internaat Prinses Margriet in beweging gezet.  

16_dec_13-21.jpg 

De beelden op tv van de natuurramp maakten op iedereen een diepe indruk. De kinderen en medewerkers van het internaat, wilden zich daar graag voor inzetten. Voor kinderen is het belangrijk om zich bewust te zijn van de nood in de wereld en dat je met elkaar iets kunt doen voor hen die in nood zijn. Op vrijdagmorgen werden er allerlei leuke ideeën geopperd om in actie te komen voor de Filipijnen. Er kwamen verschillende ideeën op tafel zoals de verkoop van door de koks zelfgemaakte snert. Ook de groepsleiding en de kinderen kwamen met leuke ideeën zoals de verkoop van leuke zelf geschilderde schilderijtjes, met mozaïek versierde presenteerblaadjes en zelfgemaakte kleurrijke portemonneetjes . Zo ook een sponsorloop, de verkoop van heerlijke lekkernijen zoals arretjescake , popcorn en nog veel meer.

In de week die daarop volgde is op woensdagmiddag het startsein gegeven voor deze actie. De stagiaires hebben een spandoek gemaakt en de kinderen/jongeren zongen met elkaar een prachtig lied , geschreven door één van de medewerkers. De zelfgemaakte producten werden vrijdag 29 november in de huiskamer van het internaat verkocht aan ouders en overige belangstellenden en daarmee werd de actie voor de Filipijnen succesvol afgesloten. Na de verkoop van de producten, het wegbrengen van de lege flessen en het innen van de sponsorgelden is het eindbedrag bekend gemaakt. Tot grote verrassing en enthousiasme van iedereen werd bekend dat de actie voor de Filipijnen € 1.153,20 opgebracht heeft. Alle kinderen en medewerkers werden hartelijk bedankt voor hun inzet voor deze actie!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Internaat Prinses Margriet actief voor Filipijnen”

Reacties zijn gesloten.