SP start meldpunt WorkFast na misstanden

Zwolle – De SP in Zwolle start een meldpunt naar het project WorkFast van de sociale dienst. Sinds 2009 maakt de gemeente Zwolle gebruik van de diensten van WorkFast om bijstandsgerechtigden via een intensief traject aan betaald werk te helpen. Bijstandsgerechtigden moeten zich intensief inzetten en tot wel 25 keer per week solliciteren.

 

In mei 2013 stelde de SP fractie al vragen over de praktijken van WorkFast nadat bekend werd dat bijstandsgerechtigden onder andere werden gedwongen kinderopvangtoeslag aan te vragen zonder dat er werk beschikbaar was, continu werden gedreigd met strafkortingen op de uitkering en onmenselijk werden behandeld. Recentelijk zijn er opnieuw signalen van grote misstanden bij dit traject. Zo worden mensen onder zware psychische druk gezet en getreiterd door de mensen die hen juist zouden moeten helpen een reguliere baan te vinden. Ook zou een zwaar zieke man gedwongen zijn zonder enige kans van slagen deel te nemen aan het reguliere WorkFast traject. Er zou in sommige gevallen zelfs sprake van zijn dat cliënten en artsen onder druk worden gezet medische gegevens direct door te spelen aan WorkFast, wat een schending van het medisch beroepsgeheim zou betekenen.

Door de vele klachten en de ernst van sommige gevallen heeft de SP besloten een officieel meldpunt op te zetten. Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Dat dit soort trajecten niet helpen om mensen aan regulier en duurzaam werk te helpen wisten we al langer. De wijze waarom mensen door WorkFast worden behandeld en de continue dreiging van kortingen is echter schandalig. De SP wil dat er wordt ingezet op scholing en begeleiding zodat mensen weer duurzaam aan het werk komen en in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. En dan niet voor een paar maanden, maar structureel.’

 

De SP is benieuwd hoe wijdverspreid deze misstanden zijn. Mensen die ervaring hebben met WorkFast kunnen contact opnemen met het meldpunt via de SP hulpdienst via 06-39550536 of hulpdienstzwolle@sp.nl.

Artikel delen:
Reacties 66
 1. een naaste van mij heeft in dit traject gezeten, en ze hebben diegeen tot een burnout geleid om te kijken wat het breek punt was.
  vijf sollicitaties moesten er gedaan worden per dag en de oplossing na een jaar intensief bezig met een hbo afgestudeerde was twee uur schoonmaakwerk in de week.


  ⚠️ Meld

 2. ModeratieLeuk?(10)- Rapporteer!- Reageer
  eindelijk wordt het erkend dat, ze een extreem regime hebben wat niet van deze tijd is. ff kort door de bocht wat hun doel is. 1. Je vind z.s.m. werk 2. Voeren zo erg de druk op, dat je eruit wordt geknikkerd/de druk niet aankan/ en op een oneerlijk manier aan geld komen gaat. dat bepaalde dingen niet haalbaar zijn, en je tegen jezelf en hun moet gaan liegen, met alle gevolgen van dien…. de sterke bijstanders houden hun kop lang boven water maar de wat minder sterke bijstanders hebben het zwaar en tis maar de vraag hoe lang hij/zij ze kop boven water houd. En dus hun bijstand stop word gezet en moeilijk werk vinden en op lang termijn of in de psychiatrie/Straat  ⚠️ Meld

 3. dit zijn geen praktijken van deze werld, intensieve begeleiding na een baan kan geen kwaad. Maar dan wel op een menselijke manier en niet op een manier die wel erg veel lijkt op chantage, jij niet vinden werk jij niet hebben geld manier.
  Een vriendin van mijn is nu aan het einden van de ww periode en gaat de bijstand
  eind januari 2010, zij is al enig sinds onder druk gezet en is daar zo van geschrokken dat ze er al geestelijke klachten van heeft zo slapeloosheid en huil buien, wel wil graag werken maar kan geen baan vinden, denk dat als zij dat traject im moet ze geestelijke kapot gemaakt word, ze is al gevoelig dit zal niet bijdrage aan een baan vinden. Kortom stoppen met die onzin en op een normale manier om gaan met mensen die wel willen maar niet slagen.  ⚠️ Meld

 4. Hoorde dat ik volgend jaar ook in aanmerking kom voor WorkFast.
  Na lang te hebben gesolliciteerd en helaas geen betaald werk kan vinden moet ik Work Fast nog serieus nemen als dit waar is? >:(
  Als dit waar is, zorg dan aub voor ander begeleiding naar werk!  ⚠️ Meld

 5. Ook ik zit weer in een traject van workfast. Ik had nooit van mezelf verwacht dat ik hier zo kapot aan zou kunnen gaan. Een jaar geleden zat ik er ook.. Toen werden er inderdaad al gedreigd met kortingen. Ik leef nu 7 maanden de helft onder het sociaal minimum met een kleuter. We eten van de voedselbank en zelf eet ik regelmatig niet zodat me zoon een dag langer de kliek kan eten. Ondanks dat ik na bezwaar en alle moeite van solliciteren geen uitkering kreeg meer ben ik het toch maar weer gaan proberen. Werk is er niet en ik kan pas in augustus naar school.. Helaas start er geen opleiding voor mij eind januari. Toch kan dit gevolgen hebben voor mijn aanvraag. Ik denk dat ik het ondanks alle moeite niet ga krijgen. Ze grijpen werkelijk alles aan om het af te wijzen. Ik ben bij drie verschillende consulentes geweest en van alle drie moest ik mijn curriculum vitae steeds aanpassen. En dit ondanks dat dit cv vorig jaar is goedgekeurd door workfast! Ze weten zelf ook niet wat ze moeten maar zoeken gewoon naar dingen om te kunnen zeiken en je te ontmoedigen. Ik ken iemand die moest eerst haar ringen (van haar overleden moeder) verkopen!!! En ik kreeg te horen dat de sociale dienst blijkbaar de pik op mij heeft en dat zij van workfast ook niet precies wist waarom. Nou, ik wel. Ik denk omdat ik een brief heb geschreven naar de nationale ombudsman. Gelukkig werk ik ergens voor een paar uurtjes.. Maar dit plus me toeslagen is ook het enige waar ik alles van moet bekostigen. Dit gaat niet lang meer goed en ik zal dus een “creatieve” manier moeten gaan bedenken om aan geld te komen. Als vrouw zou dat niet moeilijk zijn zou men denken. Maar dam god, wat een foute boel!


  ⚠️ Meld

 6. Ohja, ze lieten me weten een dossier van mij te hebben.. Maar toen ik de vraag stelde of ik deze mocht inzien.. Mocht dat uiteraard niet!


  ⚠️ Meld

 7. Ik wens je heel veel sterkte, en laat hier horen / zien hoe het je vergaat. Ik heb de indruk dat de gemeenteraad hier ook wel meeleest. In ieder geval een aantal raadsleden en een paar wethouders.


  ⚠️ Meld

 8. Na weken van intensief solliciteren en bezoekjes aan workfast ( zie verhaal boven) is de aanvraag vandaag afgewezen. Ik zal dus moeten wachten tot de opleiding waar ik voor ingeschreven sta start in augustus/september. Tot die tijd zal ik moeten overleven met mijn kind van 500/600 euro per maand. Of ik moet iets gaan doen wat niet onder “normaal” werk valt. Hier moet ik nog goed over na denken maar als ik op die manier normaal mijn huis en kind kan onderhouden is er niet veel keus. Nederland is niet meer wat het was…


  ⚠️ Meld

 9. Ik zit sinds januari dit jaar in dit traject en ben gisteren overstuur weggegaan bij een gesprek met een medewerker waar ik vorige week ook al een onprettig gesprek heb gehad.

  Ik had in het begin al aangegeven dat ik graag wil werken maar dat er wel een paar beperkingen zijn gezien psychische problematiek waarvoor ik in therapie ben en medicatie krijg. Ipv begrip en begeleiding naar een manier die voor mij werkt werd er door haar juist misbruik van gemaakt om mij te intimideren. Kort gezegd is dit wat ik van haar te horen kreeg:

  – In eerste gesprek opende ze hier haar gesprek meee: omdat ik schulden heb gemaakt (oftewel: mijn huis gedwongen heb moeten verkopen waardoor restschuld is ontstaan) laat ik hier de maatschappij voor opdraaien. Ik wil gewoon alleen mn zorgpremie en afbetaling restschuld kunnen betalen zodat ik niet nog verder in de problemen kom. Ze doet net alsof ik wil profiteren van de bijstand.
  – dat ze denkt dat als ik niet 40u pw solliciteer zij niet zoals zij het zegt niet accepteert dat ik dan 40u pw in zelfmedelijden zwelg.
  Dat ze vindt dat ik bij de pakken neerzit, mezelf bij mn kont en kop moet trekken
  – Dat ik therapie maar in ’s avonds in mn vrije tijd moet doen
  – Het mijn eigen schuld is dat ik in deze situatie zit
  – En moest verantwoording afleggen waarom ik niet bij mijn vriend kon gaan inwonen die 2,5u verderop woont en waarbij ik nog helemaal niet klaar ben om samen te wonen.

  Toen ik aangaf met een andere medewerker juist me gesteund en gemotiveerd en geïnspireerd te voelen was dit haar reactie: dus je geeft nu mij de schuld?

  Ik wil echt gráág een tegenprestatie leveren voor de bijstand. Ik vind dat ook niet meer dan logisch. Maar mensen onder dwang en intimidatie in de stress en angst jagen om op alles ja en amen te zeggen omdat anders je uitkering wordt gekort waardoor je constant stress hebt om je financiën en huisvesting draagt echt niet bij aan een duurzame oplossing van het “bijstandsprobleem”. Als de mensen “bovenaan” in het bedrijfsleven eens wat minder graaien en betrokken zijn dan hoeven de mensen “onderaan” daar niet voor op te draaien!


  ⚠️ Meld

 10. Vorig jaar januari vier weken ervaring gehad. Met de armen over elkaar wordt er naar je verhaal geluisterd en minachtend gedaan over de situatie.

  Ik ben van mening dat wanneer je thuis zit zonder werk, je acht uur per dag bezig moet zijn om ander werk te vinden. Omdat je niet vijf gerichte sollicitaties per dag kan doen, wordt er van je verwacht het telefoonboek erbij te pakken en dan wat namen uit gaat zoeken en te bellen.

  Gevolg is dat het bij mij nog demotiverender werkt. Als bijna 40” er met de nodige kantoorervaringen, hoef ik geen juffrouw (van een jaar of 28) naast mij te hebben die mij gaat leren te telefoneren naar klanten. Kan ik prima zelf.

  Ik moest maar lasser gaan worden, want daar was toekomst in. Dus van kantoor, administratie en klant werkzaamheden op een HBO nivuea een jaar of 20 was het voorstel om een opleiding te gaan volgen als lasser.

  Toen was steigerbouwer wel wat. Aangegeven dat ik mijn hele leven rugproblemen heb. Daar was niets van te zien en te merken dus zou het best kunnen. Ik moest hiervan bewijs overleggen, anders bestond het niet. Naar de huisarts geweest en die wilt het niet afgeven.

  Daarna naar Workfast, minachtend wordt er gevraagd of je er wel was. Hoe laat je daar was, wie je huisarts is etc etc.

  Omdat ze een strafkorting mogen geven op de uitkering in plaats van geheel inhouden, ben ik daar voor gegaan en goed twee maanden bijstand mogen ontvangen. Na vier weken heb ik aangegeven niet meer terug te komen indien zij niet reëeler worden en voor mij echt gaan zoeken. Vriendelijk gebleven en opgestaan en nooit meer terug geweest. Niet op hun telefoon of mail gereageerd.

  Een walgelijke club met mensen.


  ⚠️ Meld

 11. Ik vind het prima, heb even op google gezocht en er zijn veell mensen die via Workfast aan het werk komen. Ik denk niet dat iedereen die hier schrijft 40 uur per week bezig is om werk te zoeken….ik ben een kleine ondernemer en werk 80 uur per week om mijn hoofd boven water te houden. Geert schrijft hier…ze moeten voor mij maar eens echt gaan zoeken. Daar heeft hij toch zelf de tijd voor…das lekker….wijzen naar een ander en zelf achter overhangen. De SP kan wel een meldpunt opzetten, maar volgens mij kan Workfast niet korten op een uitkering. Dat moet de gemeente nog altijd zelf doen. Ben je het er niet mee eens, dan ga je in bezwaar. Maar iedereen loopt maar zielig te doen, is er eens een bedrijf dat resultaten boekt en de SP begint weer te huilen. Maar wanneer komt de SP nu eens met echte oplossingen, schoppen kan iedereen. Maar SP, laat nu eens ballen zien en bedenk iets dat net zo effectief is als Workfast. Het is namelijk nog steeds gemeenschapsgeld waar waar jullie mee rondstrooien. Ook nu richten jullie je weer op een kleine groep huilende mensen en de grote groep die gewoon lekker een baan heeft gevonden en aan het werk is vergeet je voor het gemak maar even. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. O ja Geert…ik wil je het lassen wel leren…is namelijk helemaal niks mis mee en er is voldoende werk in….dan heb je geen bijstand meer nodig.


  ⚠️ Meld

 12. Anoniem, ga voor dat dossier even naar de rechtswinkel oid. Iemand mag altijd inzien welke gegevens een instantie van hem of haar bewaard. Alleen in strafrechtelijke onderzoeken of bij de AIVD kunnen ze hiertegen bezwaar maken.


  ⚠️ Meld

 13. Het is waanzin om 5x per dag te MOETEN solliciteren, dat is gewoon geen realiteit.
  Als er geen werk is helpt 20x per dag solliciteren immers ook niet.

  Nee, we halen mensen uit het oostblok binnen waardoor onze bevolking werkeloos raakt en vooral ook blijft!

  Workfast is een bedrijf en kost de gemeente uiteraard ook weer geld.
  Waarschijnlijk weer “erg veel geld”.

  De gemeente Zwolle is vooral goed in: “pound foolish and penny wise”.

  Waarom?
  De meeste ambtenaren zijn verre van zakelijk ingesteld en bakken er niks van.
  Vul de rest zelf maar in…  ⚠️ Meld

 14. Geachte hans v
  Dit is weer lekker zonder onderbouwing
  Als je niet solliciteert weet je zeker dat je geen baan krijgt, altijd zo lekker negatief daarom zit je waarschijnlijk ook nog thuis.
  Als je even googelt zul je zien dat ze een uitstroom hebben van 80 %
  Weet je hoeveel belasting geld dat is.
  Als je dan kijkt wat het de gemeente kost….1 euro investeren levert de gemeente Zwolle 5 euro op….dus hoezo kost geld.
  Mvg De Belasting betaler


  ⚠️ Meld

 15. @HansV we halen mensen uit het Oostblok voor werk dat Nederlanders niet willen doen. Dat zijn banen die uberhaupt over zijn, dat gaat niet over inpikken.


  ⚠️ Meld

 16. Dat zijn banen die uberhaupt over zijn, dat gaat niet over inpikken

  Is dat zo? Volgens mij, maar ik kan het mis hebben, zijn dit banen die onder de gestelde voorwaarden niet eens door Nederlanders gedaan mógen worden. Dit omdat ze veelal onder het minimum loon zitten. Het aanbieden van banen onder het minimum loon wordt mogelijk gemaakt doordat er een groep is, die eronder mag werken. Er zijn simpelweg amper banen over in Nederland, de arbeidsmarkt is een regelrechte ramp. Behalve voor Workfast dan, daar zoeken ze nog mensen…..


  ⚠️ Meld

 17. @Mul als die banen tegen de ‘juiste’ salarissen zouden worden aangeboden, kunnen die bedrijven de kop niet boven water houden, en verdwijnen die banen snel genoeg weer. Ik vind het heel jammer dat het zo gaat, maar dat is helaas realiteit.


  ⚠️ Meld

 18. Japser, dat klopt wel. Ik neem het die bedrijven ook niet kwalijk. Neemt niet weg dat het daarmee banen zijn, waarvoor je als Nederlander niet in aanmerking komt. Tenzij je zwart gaat werken o.i.d.
  De banen zijn dus niet over, maar ze vallen compleet buiten de arbeidsmarkt.


  ⚠️ Meld

 19. @Mul precies, dus die kunnen ook niet ingepikt worden door Oost-Europeanen 🙂 Ik verwoorde het misschien verkeerd. Maar het komt er dus op neer dat er niks wordt ingepikt. Ondanks dat dat wel een makkelijke scape-goat is.


  ⚠️ Meld

 20. Ben ik met je eens. Alleen vraag ik me wel af of de aanwezigheid van Oost Europeanen andere bedrijven niet stimuleert om onder het minimum loon functies aan te bieden. Daar hebben de Oost Europeanen geen schuld aan, maar wel de bedrijven die zonder noodzaak voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Ik schat in dat er genoeg bedrijven zijn die volkomen schijt hebben aan enige ethiek hierin. Wel moet men zich denk ik afvragen of ze uberhaupt bij dit soort bedrijven willen werken. Ook een werkzoekende mag zelfrespect behouden. Al geven de verhalen over Workfast de indruk dat gemeenten hier nogal overheen walsen.


  ⚠️ Meld

 21. Ook die mensen die wel geld hebben, betalen graag zo min mogelijk. Kijk alleen maar even hoe wij Westerlingen de 3de wereldlanden uitknijpen 😉


  ⚠️ Meld

 22. Heej Geert
  Daar heb jij groot gelijk in, maar niet van mijn centen thuislopen.
  Snap je hem allemaal vrij keuzes maar wel eerlijk blijven.


  ⚠️ Meld

 23. Suze
  Heb je ook voorbeelden want volgens mij leven we nog steeds in een
  rechtsstaat .
  Omscholing bijvoorbeeld
  Ikzelf heb me al wel 8 keer omgeschoold en het is nog leuk ook.
  Ik vind het ook niet erg als een ander niet wil werken maar dan moet je niet tegen de verkeerden gaan zeuren want dan vind ik het a sociaal gedrag je vreet wel van belasting geld.
  Er is een duidelijk verschil tussen WW en Bijstand.


  ⚠️ Meld

 24. Belastingbetaler, mensen willen werken maar niet afgescheept worden met een uur werk per week of een o uren contact voor drie maanden. Ook mogen ze niet alles doen bijv in de zorg werken als vrijwilliger dat is verboden etc.


  ⚠️ Meld

 25. Belastingbetaler, dat jij zoveel werkt is jouw keus. Zie het als een zegen dat je het gestel in huis hebt om dat vol te houden. Maar dat maakt iemand die geen werk kan vinden er niet minder op. Ik vind dat gemeenten tegenwoordig belachelijke voorwaarden stellen aan een zeer lage bijstandsuitkering. Zeker gezien het feit dat de mensen die aan de basis van onze crisis nog steeds bakken met geld verdienen. Richt je op de oorzaak, niet op de gevolgen zou ik zeggen. En he….laat die gedachte aan belastinggeld een beetje los joh, nergens voor nodig,


  ⚠️ Meld

 26. Betaald werk vanuit het buitenland.
  Dit werkt zo: het werk wordt vanuit Nederland verkocht naar bijvoorbeeld Polen zodat ze de Poolse wetten en regels kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen mensen dus onder het minimum loon werken.
  Dus SP hier ligt jullie verantwoording, verkeerde regels in Europa
  en de burger is weer de klos.
  De Sp is veel te kleinschalig bezig, de grote jongens hebben deze wetten en regels er door gedrukt en de Sp loopt aan het verkeerde eind van het paard te trekken!


  ⚠️ Meld

 27. Nee Suze
  Logisch als jij als vrijwilliger gaat werken kost dat weer een baan voor
  een ander.
  En als jij vind dat je geen 1 of 3 uur per week wilt werken heb je 2 keuzes of via de politiek de wet veranderen of afzien van de uitkering voor die uren.
  Dit is weer echt Nederland we bedenken wetten en regels en wat doet de Nederlander die is zoveel mogelijk onder en boven de wet.
  Gewoon voor jezelf beginnen …..heb je heel veel vrije tijd


  ⚠️ Meld

 28. ik zit zelf ook in het workfast project.en heb een uitkering van 40 euro in de maand.en moet ook 5 solliccitatie per dag doen .ook wou ik vorige week een dagje weg.ook dit mocht niet.denk dat wij alleen nog maar een enkelbandje om hoeven.ze maken je helemaal kapot.ik heb er geen goed woord meer voor over.ben 60 jaar.  ⚠️ Meld

 29. Beste “belastingbetaler”.
  Allereerst: respect voor je ondernemersgeest.
  Toch zou ik je nog weleens spreken als je toko onverhoopt failliet gaat en je in de ellende van de bijstand terecht komt. bijna 800.000 werkzoekenden momenteel en een klote arbeidsmarkt. Plots komt er dan opeens een dictator in je leven aan wiens sadistische grillen je volledig bent overgeleverd, omdat je anders op straat beland. Iedere dag wordt je vervolgens geïntimideerd, opgejaagd en mag je voor de zoveelste keer langs dat uitzendbureau dat al 10x heeft aangegeven geen werk te hebben. Puur voor de vorm om ze tevreden te houden.

  Wie kan werken, moet werken. Maar dit soort onmenselijke praktijken kunnen niet.


  ⚠️ Meld

 30. Ik heb het traject van Workfast ook doorlopen en ik ben van mening dat hun werkwijze totaal niks oplevert. Ze dwingen je letterlijk om 25 sollicitaties p.w te versturen, om de dag alle uitzendbureaus lastig te vallen met iedere keer hetzelfde verhaal en ze dreigen met het stopzetten van je uitkering. Kom je je afspraken niet na, dan zal er de eerste keer 10% van je uitkering worden ingehouden, de 2e keer nog meer en de 3e keer dreigen ze de uitkering volledig stop te zetten.

  Het maakt ze niet uit of je een baan vind of niet jij moet de uitschrijving ondertekenen en het liefst zo snel mogelijk! Wel begrijpelijk eigenlijk want hun hebben ook een uitschrijvingspercentage waar ze zich aan moeten houden. Halen ze dit percentage niet, dan worden ze bang dat ze zelf zonder werk komen te zitten. En geloof me een vervanger voor hun functie is zo gevonden, want zeg nou eerlijk, wat hun doen kan toch iedereen.

  Vacature: Workfast Medewerker

  Ben jij goed in het onderdruk zetten van mensen die dringend op zoek zijn naar een baan.

  Ben jij goed in het verzinnen van baantjes die er helemaal niet zijn?

  Kun jij mensen die in een lastige situatie extra opfokken waardoor wij de uitschrijving zo snel mogelijk in gang kunnen zetten, dan zijn wij op zoek naar jou.

  Functie-eisen:
  – Geen kennis nodig van de huidige arbeidsmarkt, bedenk maar gewoon wat.

  – Bereid zijn om de client het bloed onder de nagels vandaan te halen.

  – Inlevingsvermogen (n.v.t)

  etc etc.

  Stoppen dit traject! Mensen worden er depressief van wat ze alleen maar verder van de arbeidsmarkt af zullen doen drijven. En of het nou echt leuk is om 25 keer per week te horen dat de keuze helaas niet op jou is gevallen, werkt hier ook niet echt aan mee lijkt mij.

  Inmiddels heb ik een baan gevonden op mijn eigen tempo en zonder druk van Workfast. Dit werkte voor mij veel effectiever!  ⚠️ Meld

 31. Wat een gezeur lees ik. Volgens mij is iedereen nog altijd zelf verantwoordelijk voor het zoeken van een baan en zijn eigen geld te verdienen. Het is zo makkelijk om anderen de schuld te geven van zaken die niet goed gaan. Iedereen mag blij zijn dat ze worden geholpen voor het zoeken naar een baan. Welk land organiseert dat en ja dat je er hard voor moet werken is nog niemand minder van geworden. Ik heb ook in het traject workfast gezeten en ik wou dat ik het eerder had gekregen, de tips die ik heb gekregen heeft er wel voor gezorgd dat ik een leuke baan heb gevonden. Wat maakt het uit dat je 5 sollicitaties per dag moet doen het gaat er toch om dat je een baan vind. Zo hard werken is het niet, ik werk nu harder. Ook ik ben de uitzendbureaus diverse keren langs gegaan, het zorgde er uiteindelijk wel voor dat ik werd voorgesteld bij bedrijven. Ik heb veel geleerd van workfast en kan mij dan ook totaal niet vinden in het bovenstaande. Mocht ik ooit weer een beroep moeten doen op een uitkering (hoop ik niet) dan graag weer direct naar workfast. En voor diegene die toch blijft zeuren stop je energie in het zoeken naar een baan, de aanhouder wint


  ⚠️ Meld

 32. H? kwallenkop heet je echt zo of doe je naam eer aan.
  Dus een positief verhaal is niet oké en nee ik werk niet voor workfast of voor de gemeente.


  ⚠️ Meld

 33. Tip: Vraag bij uw gemeente eens naar de mogelijkheden om vanuit uw uitkering, een eigen bedrijf te beginnen. In dit traject krijg je de mogelijkheid om helemaal voor jezelf te beginnen, zonder dat je 1000 sollicitaties per week hoeft te versturen. Tevens is het zo dat het opzetten van een eigen bedrijf weer zorgt voor meer banen voor de cliënten van Workfast. Wellicht is het een idee voor Workfast om hier wat meer aandacht aan te besteden…?


  ⚠️ Meld

 34. Bijstandsgerechtigden moeten zich intensief inzetten en tot wel 25 keer per week solliciteren.

  Van dit zinnetje gaan mij de haren recht overeind staan.

  Als solliciteren er niet in zit en er dus sociaal werkers voor nodig zijn om mensen aan te sporen om een sollicitatiebrief te versturen (vaak een kwestie van van kopieen!!!!!!!!!) zou ik zeggen, laat maar zitten.

  laat ze maar werken voor een uitkering, zo heeft iedereen er wat aan.


  ⚠️ Meld

 35. Door de vele klachten en de ernst van sommige gevallen heeft de SP besloten een officieel meldpunt op te zetten. Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ??Dat dit soort trajecten niet helpen om mensen aan regulier en duurzaam werk te helpen wisten we al langer. De wijze waarom mensen door WorkFast worden behandeld en de continue dreiging van kortingen is echter schandalig.

  Hier lopen echt 2 stellingen door elkaar. Eén is dat er sprake is van uitwassen en misstanden. De tweede is de stelling dat dit soort trajecten niet helpen om mensen aan regulier en duurzaam werk te helpen.
  De eerste stelling wordt onderbouw op basis van meldingen. De tweede stelling ‘hangt ergens’ en krijgt daardoor iets demagogisch om het eigenlijk te bewijzen. Jammer, tenzij de SP natuurlijk alsnog op basis van gedegen onderzoek kan aantonen dat dit het geval is.


  ⚠️ Meld

 36. ik ken iemand die ooit gesolliciteerd heeft voor een baan bij work fast. Hij werd afgewezen want hij was te “mens-vriendelijk”. Wie niet gelooft hoe men bij workfast met mensen omgaat, ga eens bij het UWV zitten. Deze week zat er ook weer een vrouw te huilen terwijl ze werd uitgescholden door een workfasttiran. En dat is niet voor het eerst dat ik dat zie.


  ⚠️ Meld

 37. Beste

  Zojuist een klacht ingediend bij hulpdienst van SP. Ik ben nog geen 24 uur lid van het WORKFAST traject en de ellende begint nu al. >:(

  Waar kan ik mijn klacht nog meer neerleggen? Behalve hulpdienstzwolle@sp.nl

  Hoor het graag!:)


  ⚠️ Meld

 38. Doe die idioten 1x een belofte, daarna je huiswerk.
  Lijm de sloten van hun woonhuis dicht met secondenlijm.
  Wedden dat er een heel wit minkukkeltje op zijn werk komt????!!!
  Daarna geregeld een sigaretje voor de deur van zo’n idioot gaan roken! 8)


  ⚠️ Meld

 39. O, ja en neem de gesprekken op !!!!
  je bent zelf deelnemer aan het gesprek, dus je kunt dit aan iedereen laten horen die het maar horen wil!!!!


  ⚠️ Meld

 40. Wat een vreemde omgedraaide wereld is het waarin we leven.
  Uitkeringsgerechtigden die verplicht worden werk te zoeken.
  Het zou zo moeten zijn, dat als je recht hebt op een uitkering, hier tegenover zou moeten staan dat je beschikbaar bent voor de arbeidsmarkt. Dit uiteraard ook blijft gedurende de tijd dat de uitkering is ontvangen. Dat er voor elke 5 vacatures 5000 werkloze mensen beschikbaar is niet hun schuld.
  Bedrijven die mensen zoeken zouden een soort van systeem moeten hebben, waarmee mensen die beschikbaar zijn, ook daadwerkelijk gevonden worden. Niet alleen maar de duizenden “spook-sollicitaties” die ze op hun vacature ontvangen, maar ook de echt gekwalificeerde mensen kunnen vinden in de lijst met “werkzoekende” uitkeringstrekkers.
  Nu moet iedereen via work-fast, verplicht solliciteren, meestal naar banen die niet eens binnen hun capaciteiten liggen.
  En een verplichte tegen prestatie is ronduit krankzinnig. Stel je bent afgestudeerd electricien, en wordt verplicht tuintjes te schoffelen, of bejaarden-thuishulp te gaan doen.  ⚠️ Meld

 41. Eerlijk is eerlijk. Ik ken ook een paar klaplopers die een uitkering hebben, die het liefst (of al gebeurd) omzetten, in een schimmige WA-Jong regeling. Hele dagen niets doen, veel blowen, en alleen maar “vrijwilligerswerk” doen, omdat ze hiermee kunnen aantonen een “waardevolle” bijdrage leveren aan de samenleving.
  Ik persoonlijk denk dat ze niet weten wat ze missen, als ze hier uit zouden komen, door een reintegratie regeling. Baan, tijdsinvulling, sociaal contact (en niet alleen lotgenoten), kans op een redelijk inkomen.
  En niet echt werken tegen bijstandsniveau. Dat is een soort van uitzichtloos spek en bonen baantje.  ⚠️ Meld

 42. Workfast is een grote zwendel ze draaien de gemeente een loer met hun zogenaamde mooie cijfers en perspectief voor uitkering gerechtigden . Net als ook pivot . >:( misbruik van regel geving en subsidies ..


  ⚠️ Meld

 43. Beste “Kwallekop”, hier lees ik het zoveelste negatieve bericht over Pivot in Zwolle. Heb je hier zelf mee te maken gehad? Ik hoop dat je, als je serieus bewijs hebt, hiermee naar buiten wilt komen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan de bel trekken als er zaken niet in de haak zijn of lijken te zijn. Dat is de enige manier om hier een eind aan te maken.


  ⚠️ Meld

Reageer