Lidia strijdt voor seksuele weerbaarheid

Zwolle – Gymnasiumleerlinge Lidia Theelen heeft zich, in het kader van haar maatschappelijke stage, vorig schooljaar ingezet voor het project WE CAN Young Zwolle van GGD IJsselland en de Gemeente Zwolle. Lidia wil haar medeleerlingen bewust te maken van het belang van communiceren over seksuele weerbaarheid. Hiervoor heeft ze, met fotografie en grafische vormgeving, posters gemaakt die duidelijke boodschappen bevatten rondom het thema seksuele weerbaarheid. De posters worden momenteel in haar school tentoongesteld. Dinsdag was de onthulling van de posters.

17-12-2013_stage_opdracht_weerbaarheid-celeanum_01.jpg 

Lidia: “Ik heb mijn stage bij WE CAN Young gedaan omdat het me heel erg aanspreekt om jongeren te activeren tot het nadenken over verschillende onderwerpen die actueel zijn in de maatschappij. Ik moest slogans bedenken en daarbij foto’s maken. De onderwerpen zijn huiselijk geweld, weerbaarheid, wederzijds respect, acceptatie en dat je moet praten over dingen waar je het moeilijk mee hebt. Ik was helemaal vrij in hoe ik deze opdracht kon uitvoeren en heb voor een foto-expositie gekozen omdat fotograferen mijn hobby  is. Het was erg boeiend deze verschillende thema’s vorm te geven. Ik wil graag de maatschappij waarin wij leven een beetje veranderen. Ik vind namelijk dat er veel meer gepraat moet worden, dat we elkaar veel meer moeten accepteren en respecteren en dat er geen taboes moeten zijn. En deze stage bood mij daartoe een kans.”

 

17-12-2013_stage_opdracht_weerbaarheid-celeanum_05.jpg

 

17-12-2013_stage_opdracht_weerbaarheid-celeanum_02.jpg

 

17-12-2013_stage_opdracht_weerbaarheid-celeanum_06.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

WE CAN Young is een campagne voor en door jongeren, met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks en relaties. Waarom is dat nodig? Omdat mannen en vrouwen wel gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde. Als iemand meer macht heeft of sterker is en dit misbruikt, is dat een probleem. Dit misbruiken van het verschil tussen mannen en vrouwen noemen wij genderongelijkheid. WE CAN Young gaat ook over stereotype beelden die van mannen en vrouwen en jongens en meisjes bestaan.

 

De campagne wil jongeren stimuleren over deze beelden na te denken en ze niet voor lief te nemen. WE CAN Young is actief in 15 gemeenten in Nederland. WE CAN Young maakt deel uit van de wereldwijde campagne WE CAN end all violence against women.

 

17-12-2013_stage_opdracht_weerbaarheid-celeanum_04.jpg 

 

17-12-2013_stage_opdracht_weerbaarheid-celeanum_03.jpg 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer