Unieke theatervoorstelling Menso Alting

Zwolle – Zou jij na je dood je hart afstaan, zodat iemand anders verder kan leven? Niet iets waar de meeste scholieren iedere dag aan denken. De scholieren van Menso Alting van de opleiding Gezondheidszorg gaven een unieke theatervoorstelling voor de school. Ze deden mee aan het Project Do’orgaan van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Onder begeleiding van het Team Do’orgaan, drie afstuderende studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, hebben zij op vrijdag 13 december in drie workshops voorstellingen over orgaandonatie in elkaar gezet voor de studenten en docenten van hun school. Het is een enorm geslaagd evenement geworden.

mensoalting_project_fotomirjamblok_031_mb.jpg

Op vrijdag 13 december hebben studenten van 3e en 4e jaar gezondheidzorg/verpleging van Menso Alting voorstellingen uitgevoerd voor de hele school. Hiermee hebben de studenten het thema orgaandonatie op een creatieve en eigenzinnige manier onder de aandacht gebracht van hun medescholieren.

Dit theaterstuk werd tijdens een informatiemarkt, die door dezelfde studenten van het ROC Menso Alting werd georganiseerd , op drie verschillende momenten opgevoerd. Alle overige studenten en docenten die op school waren hebben de informatiemarkt bezocht en de voorstelling gezien. Het was zowel voor de organiserende studenten als voor de bezoekers een enorm geslaagde ochtend. Het was gezellig, druk ,en er was van alles te beleven. Het is bijzonder om te zien dat studenten met elkaar in gesprek gaan en van elkaar leren.

Project Do’orgaan is een interactief, theatraal project over orgaandonatie, bedoeld om mbo-scholieren  te helpen op een creatieve en eigenzinnige manier zich een mening te vormen over orgaandonatie. Project Do’orgaan wordt gemaakt voor en door mbo-scholieren onder begeleiding van drie afstuderende studenten van de Theaterschool van Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Van alle voorstellingen zijn korte filmregistraties gemaakt en op de website van Project Do’orgaan geplaatst. De school die met zijn film de meeste views weet te scoren, wint een schoolfeest. Project Do’orgaan wordt ontwikkeld en uitgevoerd door HVR Group in opdracht van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Meer informatie via www.projectdoorgaan.nl.

Artikel delen:

Reageer