Uitbreiding van dubbelgebruik parkeerplaatsen

Zwolle – Beschikbare parkeerruimte in de binnenstad en de wijken daarom heen moet zo efficiënt mogelijk gebruikt worden, zo vindt het college van burgemeester en wethouders. Daarom stelt zij de gemeenteraad voor om het dubbelgebruik van  parkeerplaatsen en het vervangen van vergunninghoudersparkeren door betaald parkeren voort te zetten en op een aantal plekken uit te breiden. Ook kunnen bewoners in een groter gebied dan in het verleden parkeren. 

 

Tijdens de proefperiode konden zowel binnenstadbewoners met een parkeervergunning als bezoekers van de binnenstad van alle beschikbare plekken op de proeflocaties (Potgieterssingel, Thobeckegracht en Van Nahuysplein) gebruik maken. Het is het voornemen van het college om naast eerdergenoemde locaties ook dubbelgebruik in te voeren bij de  Plantagekerk, (deel van) Noordereiland en het Ter Pelkwijkpark. Hierover wordt begin volgend jaar met bewoners in de Binnenstad gesproken.

Voor de parkeerplaatsen in de Stationsbuurt en de Bagijneweide is het college voornemens om dit te veranderen naar het dubbelgebruik van parkeerplekken. Voordat dit definitief wordt, wil het college graag in gesprek met de buurt. Deze bijeenkomst  in de Bagijneweide staat gepland op woensdagavond 15 januari 2014. De Stationsbuurt krijgt een uitnodiging voor een bijeenkomst begin volgend jaar.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Laten ze ook eens kijken naar grote bestelauto’s die 2 parkeerplaatsen innemen. Of die grote SUV-auto’s die 2 plaatsen innemen, laat die dan ook voor 2 auto’s betalen


    ⚠️ Meld

  2. Waarom maken ze niet ergens net als bij utrecht een transferium zodat er meer lagen geparkeerd kan worden.En met de pendelbus naar het centrum


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.