De Zonnesteen presenteert Over Leven

Zwolle – Tien vrouwen die op de één of andere manier met kanker te maken hebben gehad, staan centraal in Over Leven. Hun persoonlijke ervaringen en verhalen worden in een bijzondere theatrale collage verteld. De rode draad wordt bepaald door de persoonlijke keuzes die de vrouwen tijdens en na hun ziekteproces hebben moeten maken. Die keuzes, op het gebied van de behandeling, maar ook van hoe je je leven leeft, wie je wat wél en wat niet vertelt, hoe je met je ziek-zijn omgaat, zijn niet eenvoudig. Hoe blijf je dan dichtbij jezelf? 

 

In een afwisselende montage van bewegingsscènes, monologen, muziek en sketches vertellen deze vrouwen met humor en oprechtheid hun verhalen. Maar hoe verschillend de verhalen ook zijn, de spelers zijn het er allemaal over eens dat het heel belangrijk is om je eigen weg te kiezen en je niet alleen te laten leiden door artsen, angst, familie, boeken of lotgenoten. Over Leven is het eerste theaterproject van het Zwolse inloophuis De Zonnesteen. Met “Over Leven” wil de Zonnesteen inzicht en herkenning geven in de gevolgen voor je dagelijks leven die een ziekte als kanker kan hebben.

De Zonnesteen is er voor iedereen die met kanker te maken heeft gehad, met inloopmomenten, activiteiten als yoga, koor, gespreksgroepen en een schrijfsalon. De spelers beleven bijna allemaal hun theaterdebuut in deze productie. De productie is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar. 

 

Voor Over Leven heeft de Zonnesteen theatermaker Sjoeke-Marije Wallendal in de arm genomen. Zij maakte eerder al community art voorstellingen voor, over en met een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld DuikinDieze en Hier gebeurt nooit wat  in de wijk Diezerpoort enMoardwiif in Harich. 

 

Speeldata: zaterdag 18 januari om 20.00u, zondag 19 januari om 15.00u

Plaats: Urbana, Wipstrikkerallee 213, Zwolle. 

Entree: € 7,50, inclusief koffie.

Reserveren via: zonnesteenzwolle@gmail.com of 038-3376452

Artikel delen:

Reageer