Berkum bekert tegen Winterswijk

Zwolle – Berkum ontvangt zaterdag in de tussenronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost een grote onbekende: FC Winterswijk. De thuisclub is echter zeer gemotiveerd om tegen deze zondagderdeklasser verder te komen in de bekerstrijd. “Het is heel simpel, de beker is een prijs dus we zullen er alles aan doen om door te gaan. We willen koste wat kost verder en we zullen de tegenstander zeker niet onderschatten,” kondigt trainer Roeland ten Berge van de Zwolse hoofdklasser aan.  

FC Winterswijk bestaat als club nog maar sinds 1 juli van dit jaar. Toen gingen de verenigingen WVC (al in 1912 opgericht), SKVW en VV Winterswijk samen verder als Fusie Club Winterswijk. Die combinatie telt liefst 1400 leden die zowel in de zaterdag- als zondagcompetities uitkomen. Berkum neemt het in de bekerstrijd op tegen het eerste zondagelftal, dat goede prestaties heeft laten zien. De Achterhoekers zijn afgelopen weekend namelijk de winterstop ingegaan als koploper van de 3e Klasse C in het District Oost, doordat er met 3-0 werd gewonnen van directe concurrent DCS. In die wedstrijden werden de Winterswijkse doelpunten gescoord door Jermaine Pattiruhu, Yassin Ouardighi en Timothy Gernaat. “We liggen op schema om ons doel, promotie, dit seizoen te bewerkstelligen,” liet Winterswijk-trainer Eric van Zutphen na afloop weten aan dagblad De Gelderlander.


Berkum kijkt terug op een aantrekkelijke maar merkwaardige laatste wedstrijd want tegen VVOG moest de thuisclub vorige week liefst vier keer een achterstand repareren om met 4-4 gelijk te spelen. De organisatie liet aan Zwolse kant nogal eens te wensen over, waardoor de tegendoelpunten te gemakkelijk werden weggegeven. “Iedereen bij ons heeft een slecht gevoel dat we in die wedstrijd geen controle en grip konden houden, maar aan de andere kant zijn we er wel tevreden over dat we vier keer van een achterstand terug zijn gekomen. Bovendien hebben we aansluiting gehouden bij de andere ploegen in de middenmoot,” aldus trainer Ten Berge. De Berkum-coach moet overigens wel op enkele plekken sleutelen aan zijn opstelling want niet iedereen in de Zwolse selectie is zaterdag inzetbaar.

De bekerwedstrijd Berkum-FC Winterswijk begint zaterdag om 14.30 uur en het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten.

Artikel delen:

Reageer