Wandelnetwerk IJsseldelta geopend

Zwolle – Vanaf woensdag is de IJsseldelta 627 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes rijker. Het wandelnetwerk is officieel geopend door gedeputeerde Drs. T.W. Rietkerk van Provincie Overijssel en de wethouders van de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland. 

 

18-12-2013_opening_wandelroute__sherenbroek_05.jpg 

 

Het in gebruik nemen van het wandelnetwerk IJsseldelta was in het dorp ’s-Heerenbroek. Het wandelnetwerk IJsseldelta bestaat uit informatiepanelen bij de startpunten, routepalen die de routes markeren en een uitgebreide wandelkaart. Het wandelnetwerk koppelt honderden kilometers ommetjes, rondwandelingen en lange-afstandswandelingen aan elkaar. De wandelroutes zijn net zo afwisselend als de IJsseldelta zelf: historische Hanzesteden, afwisselende stadsranden en parken, slingerende dijken met uitzicht over een uniek polder- en deltalandschap; dankzij het wandelnetwerk kan nu overal heerlijk gewandeld worden.

 

18-12-2013_opening_wandelroute__sherenbroek_02.jpg

 

18-12-2013_opening_wandelroute__sherenbroek_01.jpg

 

18-12-2013_opening_wandelroute__sherenbroek_06.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Op de Wandelkaart IJsseldelta staan alle routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven. Deze wandelkaart is verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten in de IJsseldelta. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. 

 

Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een kaart van de omgeving. Het wandelnetwerk biedt alle vrijheid. Iedereen bepaalt zelf de route en de gewenste afstand. 

 

Gedeputeerde Rietkerk zei bij de opening “De IJsseldelta is een gebied dat door iedereen ontdekt moet worden, en juist wandelend kun je alle mooie kanten van de provincie extra sterk ontdekken en beleven”.  

 

Kortom het is tijd om deze winter de wandelschoenen aan te trekken en op ontdekking te gaan in de IJsseldelta. 

 

 18-12-2013_opening_wandelroute__sherenbroek_03.jpg

 

18-12-2013_opening_wandelroute__sherenbroek_04.jpg

 

18-12-2013_opening_wandelroute__sherenbroek_07.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer