824 kerstpakketten voor de Zwolse minima

Zwolle – Ook dit jaar brengt een grote kerstpakkettenactie Zwolle in beweging. Allerlei instanties, burgemeester en wethouders, de familie Boer van de Librije en Kees Kraaijenoord ondersteunen de actie. Daarnaast laten duizenden blauwvingers merken het hart op de goede plek te hebben. In een loods van Frosty Food aan de Russenweg werden woensdagavond maar liefst 824 kerstpakketten ingepakt voor de Zwolse minima. 

18-12-2013_vrijwilligers_aan_de_slag_met_kerstpakketten_02.jpg

Vanuit de Koningskerk worden dit jaar kerstpakketten samengesteld voor de Stichting Vrienden van de Herberg, maar ook voor alle mensen van de Voedselbank. In totaal gaat het om ruim 824 kerstpakketten. Jan de Beer van de organisatie vertelt: "Met deze actie laten we zien dat Zwolle meeleeft en iets wil doen tegen armoede. Daarom ook vinden we belangrijk dat iedereen meedoet. We willen iedereen in staat stellen iets te doen voor de actie". Een geoliede machine van in totaal 250 vrijwilligers zorgde er voor dat de kerstpakketten op doelmatige wijze hun weg vinden naar de mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken.

https://youtu.be/LMXdJ98zkl0 

 18-12-2013_vrijwilligers_aan_de_slag_met_kerstpakketten_04.jpg

18-12-2013_vrijwilligers_aan_de_slag_met_kerstpakketten_01.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Hulp van alle kanten!

De actie is nu al een enorm succes. Jan de Beer geeft aan: “We krijgen overweldigend veel reacties en er ontstaan spontaan de prachtigste initiatieven. Zo heeft een mevrouw haar werkgever bereid gevonden alle werknemers de mogelijkheid te geven het geld voor een eigen kerstpakket te doneren aan de actie. Maar ook kopen mensen in Stadshagen extra boodschappen voor de actie, geven de grootste woningstichtingen van Zwolle geld, worden posters en flyers gratis ontworpen en drukt een drukker voor een spotprijs flyers voor de hele stad. De Koningskerk heeft een deurcollecte gehouden om iedereen een gratis kinderbijbel en een Bijbels dagboek aan te kunnen bieden."

De EO heeft gratis 800 Kerst CD’s gegeven, Hour of Power stelt gratis 800 kerstkranten beschikbaar, 3 Zwolse supermarkten ondersteunden door inzamelingsacties te houden, KPMG Zwolle kwam inpakken en Rotary Zwolle Noord zamelde artikelen in bij een supermarkt in Holtenbroek, en regelde 2 x 800 toeganskaarten voor de thuiswedstrijden van Landstede Volleybal en Basketbal en doneerde daarnaast nog eens 1.700 euro aan de kerstapkketten”.

Blijft u helpen. Bijvoorbeeld door een gift (deze is fiscaal aftrekbaar) te storten op bankrekeningnummer 1221.13.543 ten name van de Gereformeerde kerk Zwolle-Zuid, onder vermelding van “Kerstpakkettenactie”.

Zie voor meer informatie www.koningskerk.nl. Of neem contact op op via konactkoningskerk@gmail.com.

 18-12-2013_vrijwilligers_aan_de_slag_met_kerstpakketten_03.jpg 

18-12-2013_vrijwilligers_aan_de_slag_met_kerstpakketten_07.jpg

18-12-2013_vrijwilligers_aan_de_slag_met_kerstpakketten_05.jpg

18-12-2013_vrijwilligers_aan_de_slag_met_kerstpakketten_06.jpg

18-12-2013_vrijwilligers_aan_de_slag_met_kerstpakketten_08.jpg 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Weer een geweldig voorbeeld van, hoe mensen gezamenlijk de hand ineen weten te slaan om meer als 800 mensen een fijne feestdagen te verzorgen! Complimenten Jan de Beer, en natuurlijk ook weer aan Henk Boshove, Arie Scheffer en al die anderen die al dagen in de weer zijn geweest om dit mogelijk te maken. Geweldig gewoon!  ⚠️ Meld

 2. De actie is het allerbelangrijkste, de mensen diedit mogelijk hebben gemaakt doen dit vaak anoniem. Hartverwarmend dat deze acties er zijn! Hulde!


  ⚠️ Meld

 3. Tsja ben ik met je eens ,altijd gevaarlijk namen noemen ,maar het gaat om het goede idee en meestal worden alleen wethouders etc genoemd net of dat geen gewone mensen zijn .
  wel geweldige samenwerking


  ⚠️ Meld

Reageer