Herfstkampioen WRZV zaalvoetbal bekend

Zwolle – Afgelopen week werden de laatste wedstrijden van het jaar 2013 gespeeld in de WRZV Hallen. Voor sommige teams was het feestvieren en voor een aantal overheerste ook de teleurstelling. Het was in ieder geval een mooie competitieronde met veel attractief en goed zaalvoetbal.

Koploper Railion verloor –na alle wedstrijden nog gewonnen te hebben – heel verrassend van middenmoter Keijl Flevo Holland. Door deze verliespartij tegen wist Allesoverrechten.nl op de slotdag van het jaar de periodetitel in de wacht te slepen, door in een fris duel The Black Ties met 4-2 te verslaan. Allesoverrechten.nl kan als Herfstkampioen op doelsaldo het jaar 2013 feestelijk afsluiten.

Kampioensklasse woensdag

Op Bordeaux Groen staat werkelijk geen enkele maat in het eerste deel van dit seizoen. Gisteren werd concurrent voor het eremetaal Van Panhuis met 3-5 verslagen en stoomt Bordeaux Groen, op deze wijze in sneltreinvaart naar de titel in de kampioensklasse. Het attractief spelend Obtentus wist beslag te leggen op de tweede plaats, door wederom een overwinning bij te schrijven. Deze keer was het goed geklasseerde team van Blazende Veiligheid aan de beurt om een nederlaag te slikken. Obtentus won met 11-5. De wedstrijd tussen Ittersum en SC PEC Zwolle was misschien wel de leukste van de avond. In een zenuwslopend slot wisten beiden teams elkaar met 3-3 in evenwicht te houden.  Zwolle Zuid wist geen punten af te snoepen van de Belgische Keizer 2 en verloor met 2-4. Exact wist met goed voetbal en mede door degelijk keeperswerk van Erik Riemens het team van Krijtje FC op een nederlaag te trakteren. Hierdoor pakte Exact belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud in de kampioensklasse. Ook deze week was de kampioen van vorig jaar Krijtje FC niet in goede doen. Aan de hand van Gerjos Weelink wist Krijtje FC wel kansen te creëren, maar werd gefaald in de afronding.

1e klasse maandag

In de 1e klasse blijft het spannend. Door een monsterzege van 17-5 op Glass Onions gaat debutant DTG het nieuwe jaar in als koploper, mede omdat Schildersbedrijf Groen niet in actie kwam. In januari wordt beslist of DTG of Schildersbedrijf Groen het zwaarbevochten periodekampioenschap kan binnenslepen. Streetfeet blijft op het vinkentouw van de koplopers zitten. Nummer laatst OHM wist geen enkele raad met de overmacht van Streetfeet en verloor met maar liefst 0-24 van de nummer drie. Het team van Kees Middendorp wist knap een punt uit het vuur te slepen tegen het hoger geklasseerde Opgezwolle. In een spannend duel werden de punten met 3-3 eerlijk verdeeld. FC Knetter liep tegen een 8-9 nederlaag aan, omdat de Belgische Keizer 1 in een sportief duel uiteindelijk het gelukkigst was. VIPS boekte met 5-2 een belangrijke overwinning op het team van Au m’n Gurk.

Kampioensklasse maandag

Herfstkampioen Wolters Recycling had zo als verwacht geen moeite met Eco Groen Advies en won deze wedstrijd met 10-4. Ook Bola-Lah! 1 blijft nog steeds – weliswaar op gepaste afstand- in de race voor de titel in de hoogste klasse, doordat Optima Forma met 4-8 werd verslagen. Woord & Daad won weer, na het verlies tegen de koploper, met 7-2 van Roede Vooruit. Diaspora was met 6-1 veel te sterk voor Trias en Wehkamp.nl boekte een belangrijke  11-4 overwinning op Argos Bebemus. 

De komende twee weken gaan de heren en dames zaalvoetballers genieten van de kerstvakantie, om vervolgens op maandag 6 januari en woensdag 8 januari weer aan te treden voor het tweede deel van dit WRZV zaalvoetbalseizoen. De wedstrijden starten zoals altijd om 18:30 uur en de laatste wedstrijden staan om 22:10 uur geprogrammeerd. De toegang is uiteraard gratis!

Voor in uw agenda! 

Wilt u in de kerstvakantie toch genieten van zaalvoetbal? Dan wordt u in de WRZV Hallen uiteraard op uw wenken bedient. De volgende zaalvoetbal evenementen staan geprogrammeerd. Vrijdagavond 27 en zaterdag 28 december strijden de veldvoetbalverenigingen in het Jo van Marle toernooi om het Zwolse kampioenschap. Op maandag 30 december is de jeugdafdeling van WVF te bewonderen in het alweer 15e K-Side toernooi.  In het nieuwe jaar op donderdag 2 en vrijdag 3 januari strijden circa 200 jeugdige voetballers om het Zwolse Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal. Toegang voor de jeugd tot en met 15 jaar is gratis. We sluiten de kerstvakantie af op zaterdag 4 januari met het 36steJopie van Kilsdonktoernooi, waarin maar liefst 25 zaalvoetbalteams strijden om de wisselbeker van dit prestigieuze toernooi.  De eerste wedstrijden staan vanaf 09:00 uur geprogrammeerd en Wethouder Rene de Heer zal om 18:00 uur de winnaar in het “zonnetje” zetten. 

Wij hopen op uw komst en support!

Voor informatie kunt u ons verder volgen op twitter: @WRZVZwolle of Facebook: WRZV Zaalvoetbal en natuurlijk staan alle actualiteiten vermeld op onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen: