Dansmusical ‘Flashdance’ naar Zwolle

Zwolle – Een passie, een droom, een kans. Dit seizoen is het bekende verhaal van Flashdance te zien in de grootste regiotheaters in Nederland. De musical doet ook twee dagen Zwolle aan!

Gebaseerd op de wereldberoemde film uit 1983 met Jennifer Beals in de hoofdrol, presenteert Albert Verlinde Entertainment deze grootschalige theaterversie. Anouk Maas neemt de rol van Alex Owens op zich, de knappe Nick wordt gespeeld door Jim Bakkum en balletlerares en steun en toeverlaat Hanna wordt vertolkt door Carry Tefsen. Samen met de allerbeste dansers uit het RTL-programma ‘So You Think You Can Dance’ is het Nederlandse publiek klaar voor de beste dansmusical aller tijden! Deze sensatie is te zien op dinsdag 14 januari en woensdag 15 januari in Theater de Spiegel in Zwolle.

‘Flashdance’ beleefde haar première op zondag 29 september 2013 in Tilburg, waar een dolenthousiast publiek de voorstelling omarmde en lovende kritieken volgden:

‘De musical is een warm nostalgiebad en een feelgood machine ineen’ – Algemeen Dagblad ‘Zinderende dans, sprankelende zang’ – Volkskrant
‘Lekkere, eigenzinnige show – Dagblad van het Noorden
‘Feelgood dansmusical van alle tijden’ – Telegraaf

Het verhaal

De musical gaat over de jonge vrouw, Alex Owens (Anouk Maas), die ’s avonds danst in een exotische club en overdag werkt in een staalfabriek. Ze heeft maar één droom: aangenomen worden op de beste dansopleiding ter wereld! Een droom waar ze, ondersteund door haar oude balletlerares Hanna (Carry Tefsen), keihard voor knokt. Wanneer ze denkt dat een romance met haar baas Nick (Jim Bakkum), de kleinzoon van de fabriekseigenaar, het najagen van haar dromen in de weg staat, leert ze de ware kracht van de liefde kennen.

FLASHDANCE is PASSIE, PASSIE voor DANS en de PASSIE om je dromen te bereiken.
Hitsongs als ‘What a Feeling’, ‘Maniac’, ‘Gloria’, ‘Manhunt’ en ‘I Love Rock and Roll’ zullen voorbij komen in combinatie met dynamische choreografieën van o.a. de hoofdchoreograaf van ‘So You Think You Can Dance’ Roy Julen en regisseur en choreograaf Martin Michel . Zij zullen de basis vormen voor deze gloednieuwe dansmusicalsensatie. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer