Attractie Booster nog op non-actief

In de kermisattractie Booster, die aan het Grote Kerkplein voor het Stadhuis staat opgesteld, is vrijdagavond nog geen beweging. De Booster staat te wachten op het sein van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om van start te gaan.

De Kermisbond en de kermisorganisatie in Zwolle vinden dat de attractie best mag draaien als een aantal lassen is geïnspecteerd. De VWA heeft nog steeds geen duidelijkheid wat de oorzaak is van het ongeluk in Frankrijk. Hierbij vielen twee doden en twee gewonden toen een arm van een Booster los liet. De drie exploitanten in Nederland zijn door de VWA bijgepraat over de stand van zaken. Eén van de boosters is de afgelopen dagen in Zwolle opgebouwd. De attractie mag dus nog niet worden gebruikt. De VWA verwacht binnen enkele dagen wel duidelijkheid te hebben en zal dan meteen de verzegeling van de Boosters verbreken.


Stoeltje gedemonteerd naast de attractie Booster…

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Waar is onze webmaster ten tijde van Kermis gebeleven? We kennen hem allemaal als ‘Kermisfan’!! Kermisfan waar ben je? Hou ons op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Booster!!! 😉

  =================

  Klopt Jackie, ik had KF ook al gemist in de aanloop naar de Zomerkermis.


  ⚠️ Meld

 2. het is zowiezo een waaardeloze kermis!! amper gezellige eetkramen aanwezig en rommelig en te weinig actracties!! laat de gmeente eens aan andere steden kijken of beter naar duitsland waar vele verschillilenden eet en drank kramen zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Volgens een woordvoerder van de VWA is het onderzoek naar het ongeluk in Frankrijk, waarbij vorig weekeinde twee dodelijke slachtoffers vielen, nog niet officieel afgerond. Ondanks het lopende onderzoek heeft de Italiaanse fabrikant de VWA ervan weten te overtuigen dat de Booster veilig in Nederland kan draaien als bepaalde controles naar lasnaden worden goedgekeurd.
  Van het type attractie zijn er drie in Nederland. E?©n hiervan staat in Nootdorp en is vanmorgen vrijgegeven. De laatste staat in Bemmel en daar wordt mogelijk later vanmiddag het slot van verbroken.
  Eigenaar Noud Korten, die met de Booster op het Grote Kerkplein in Zwolle staat, is opgelucht en laat nog deze middag de kermisbezoeker in de bloedstollende attractie een rit maken.


  ⚠️ Meld

 4. Wel beetje laat……..
  Programma Zwolse Zomerkermis: 10 augustus opening van de Zomerkermis om 10.00 uur en om 19.00 uur: de offici?«le opening door Burgemeester: Henk Jan Meijer. 13 augustus Eurodag, alle attracties 1 euro!!!. 15 augustus Kabouter Plop Dag, van 14.00 tot 16.00 uur en vanaf 18.00 uur: Peperbus Profspektakel met Tourtoppers!!!. 16 augustus: is Gehandicapten Dag, hun mogen dan gratis in de attracties. 17 augustus Straatfestival 18.00 uur, met topartiesten!!!.
  Openingstijden:
  Vrijdag (10 aug.) : 10.00 uur tot 01.00 uur.
  Zaterdag (11 aug.) : 10.00 uur tot 01.00 uur.
  Zondag (12 aug.) : 13.00 uur tot 00.00 uur.
  Maandag (13 aug.) : 13.00 uur tot 00.00 uur.
  Dinsdag (14 aug.) : 13.00 uur tot 00.00 uur.
  Woensdag (15 aug.) : 13.00 uur tot 00.00 uur.
  Donderdag (16 aug.) : 13.00 uur tot 00.00 uur.
  Vrijdag (17 aug.) : 10.00 uur tot 02.00 uur.
  Zaterdag (18 aug.) : 10.00 uur tot 01.00 uur.
  Zondag (19 aug.) : 13.00 uur tot 00.00 uur.


  ⚠️ Meld

 5. eindelijk een zegel gekregen alle 3 booster in nl draaien nu gelukkig wel alle 3 een zegel gekregen van de vwa!
  Er was eerst sprake dat de booster hier in zwolle vrijdag gewoon zijn rondjes mocht draaien maar dat wert later afgeblazen omdat er eerst verzegeld moest worden.. ZUCHT..


  ⚠️ Meld

 6. Hallo!!

  Ik had een vraagje.. ik snap niet wanneer het nou euro dag is.. heb op internet gezocht maar de ene website zegt maandag en de andere dinsdag (13 en 14 aug. dus)
  Kan iemand mij antwoord op deze vraag geven?
  BVD
  Gr.Denise  ⚠️ Meld

 7. Waaron niet een nieuws item als deze attractie weer mag draaien maar wel een item over een landelijke campagne van de Jupiler Leage.

  Het gaat achteruit met de weblog de stentor is nog actueler.

  ==========
  We maken hier 11 aug. 13.27 melding van de mogelijke opening van de Booster. In Zwolle waren we daarmee superactueel. Het Boostertopic werd goed gelezen, vandaar de afweging om dit bij dit bericht te houden en daar de bezoekers te informeren.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.