Christmas Edition van Broeikas succes

Zwolle – ‘De handen op elkaar voor….!’ was de vraag van Twan -spreekstalmeester van Broeikas 2013- en dat gingen ze… meerdere malen! In een uur tijd kwamen acht acts van 30 leerlingen van TalentStad voorbij, ieder in z’n eigen discipline en allemaal binnen het thema Kerst.

Dans, zang, theater, graffiti en muziek wisselden elkaar af in een bijzondere voorstelling waarin de talenten hun eigen ‘minutes of fame’ beleefden. Rode draad was het aloude kerstverhaal, ditmaal in een eigentijds jasje gestoken. Benno Hubner, de eindregisseur van het verhaal, had na afloop een glimlach van oor tot oor: ‘Iedere leerling stond in z’n eigen kracht en pakte het podium! En dat is knap na maar twee dagen te hebben geoefend.’ Ook de leerlingen waren trots op hun eigen prestatie, die ze ditmaal op een echt podium mochten laten zien aan even trotse ouders, vrienden en docenten. De staande ovatie na afloop was dan ook meer dan verdiend.

Professionele coaches hebben creatief talent van TalentStad vanaf 2 december jl. klaargestoomd voor hún podiummoment in het Landstede Theater. In twee sessies kregen de leerlingen persoonlijke coaching op hun eigen act. Daarnaast werd een totaalvoorstelling ingestudeerd waarin alle acts een plek kregen. Broeikas beleefde dit jaar haar 5-jarig jubileum en -als het aan ouders, docenten en studenten ligt- volgen er nog veel meer!

Broeikas is een project van Kunstbende Overijssel in samenwerking met New Arts Zwolle (onderdeel van kunstencentrum Muzerie) voor jong talent van de VMBO school TalentStad in Zwolle. 

Artikel delen:

Reageer